Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τον κορονοϊό

Επιμένουμε – Διεκδικούμε:
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

 
Εγκλεισμός, άγχος, φόβος... Η εξάπλωση του κορονοϊού απειλεί την υγεία μας, την ύπαρξή μας.
Απολύσεις, ανεργία, περικοπές μισθών, φτώχεια... Η εξάπλωση της βαρβαρότητας του συστήματος απειλεί τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας.

Συμπολίτες μας
Μέρες δύσκολες, καταστάσεις πρωτόγνωρες αυτές που περνάμε. Γι’ αυτό απαιτείται να αναγνωρίσουμε σωστά αυτή την πραγματικότητα, να δούμε τις αλήθειες της.
Δεν μπορούν να μας προστατέψουν από την πανδημία, οι διώκτες του συστήματος υγείας. Αυτοί που χρόνια τώρα ξεσάλωναν σε «αντικοινωνικές συμπεριφορές», κλείνοντας νοσοκομεία, απογυμνώνοντάς τα από προσωπικό και εξοπλισμό.
Μα και σήμερα, αντί για μαζικά τεστ στο λαό επιλέγουν καραντίνα, αντί για μόνιμες προσλήψεις καλούν σε εθελοντισμό, αντί για σύσταση νέων ΜΕΘ και αύξηση των κλινών, παραχωρούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο νέο πεδίο κερδοφορίας με το σκάνδαλο ενοικίασης ΜΕΘ.
Ακόμα και αυτές τις δραματικές στιγμές για το λαό μας, οι κρατούντες αντιμετωπίζουν την υγειονομική κρίση σαν ευκαιρία επιβολής “κορονο-μνημονίων”. Εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, και άλλοι τόσοι να δουλεύουν διπλά –χωρίς ασφάλεια– και να αμείβονται στο μισό. Η κυβέρνηση δεν απλώνει “δίχτυ ασφαλείας” αλλά εφαρμόζει νέες θηλιές στον κόσμο της δουλειάς. Ξανά αίμα και δάκρυα για το λαό, την ώρα που τους καρπούς του “λεφτόδεντρου” απολαμβάνει το μεγάλο κεφάλαιο με πακτωλό δισεκατομμυρίων κρατικών ενισχύσεων.
Όχι, δεν είναι έκτακτα τα μέτρα! Γνωρίζουμε ότι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Όλη τη δεκαετία που πέρασε νιώσαμε στο πετσί μας την πληθώρα των έκτακτων μέτρων, κατανοώντας επώδυνα τη μονιμότητα της “προσωρινής” επίθεσης του συστήματος. Τα λαϊκά δικαιώματα μπαίνουν στην καραντίνα καθώς εξαπλώνεται η εργασιακή ζούγκλα, ο κοινωνικός μεσαίωνας, το συμφέρον και τα κέρδη των αφεντικών. Η επιδημία φτώχειας, εξαθλίωσης, αβεβαιότητας, κατάθλιψης είναι πολύ επιθετική.
Η ατομική ευθύνη μας είναι να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας. Κόντρα στην κυβερνητική προπαγάνδα που απαιτεί σιωπή και υποταγή, ενάντια στα μέτρα καταστολής και περιορισμού των αντιδράσεων μας να υψώσουμε φωνή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ:
Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων στον τομέα της κρατικής περίθαλψης. Για να ξανανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν. Για να λειτουργήσουν και να δημιουργηθούν νέες κλίνες και κλίνες ΜΕΘ. Για μέτρα και δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας και τεστ σε όλους.
Να μην υποκύψουμε στην απομόνωση και την ανημπόρια. Να βρούμε τρόπους και μορφές ώστε με προσοχή και ασφάλεια, συλλογικά να κάνουμε αγωνιστικά βήματα παλεύοντας να μην θυσιαστούμε για την κρίση τους. Για να μη μένουμε σε καραντίνα ή σε εργασιακό κάτεργο!
Δεν είμαστε αναλώσιμοι!
ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΤΩΘΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
2 Απρίλη 2020
 
Οργάνωση Καρδίτσας

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.36
Δύση: 18.37
Σελήνη
9 ημερών
1205
Ολόκληρη η βορειοδυτική Μικρά Ασία περιέρχεται στους Λατίνους.
1770
Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την πολιορκία της Κορώνης.
1914
Οι Αλβανοί πνίγουν στο αίμα εξέγερση των Ελλήνων της Κορυτσάς.
1919
Αποφασίζεται και επιτυγχάνεται η εκκένωση της Οδησσού και η σύμπτυξη προς Βεσσαραβία.
1941
Ισχυρή ιταλική επίθεση στο μέτωπο Τρεμπεσίνας αποκρούεται με βαρύτατες απώλειες για τους Ιταλούς.
1959
Η Ελληνική Βουλή ανακηρύσσει ομοφώνως "άξιον της Πατρίδος" τον αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα (Διγενή).

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"