Ειδήσεις

Θεσσαλία

Βελτίωση σήμανσης και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο επαρχιακό - εθνικό δίκτυο της Π.Ε Καρδίτσας

altΥπογραφή σύμβασης για το έργο  από τον Δ. Κουρέτα

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα  και τον ανάδοχο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας Κ. Τέλιου, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση σήμανσης και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο επαρχιακό - εθνικό δίκτυο της Π.Ε Καρδίτσας».

Περισσότερα...

LEADER παντού στη Θεσσαλία :15,4 εκατ. € οι πληρωμές σε ιδιωτικά και δημοσίου χαρακτήρα έργα

altΣύμφωνα με στοιχεία των ΟΤΔ της Θεσσαλίας (Αναπτυξιακές Καρδίτσας& Τρικάλων, Αναπτυξιακοί Οργανισμοί Λάρισας& Μαγνησίας) οι συνολικές πληρωμές των ιδιωτικών και δημόσιου χαρακτήρα έργων που είναι ενταγμένα στα 4 τοπικά προγράμματα CLLD /LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 έχουν αγγίξει το 57,3% της εγκεκριμένης κατανομής και συνολικά τα 15,4 εκατ. ευρώ. Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Περισσότερα...

Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας στο επίκεντρο της συνάντησης Κουρέτα με Κ. Τσιάρα-Χρ. Κέλλα

altΔιαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα και τον υφυπουργό Χρήστο Κέλλα είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος συζήτησε μαζί τους όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής της Θεσσαλίας.

Περισσότερα...

Υπογραφή σύμβασης από τον Δ. Κουρέτα για το έργο «Ασφαλτοστρώσεις Οδικού Δικτύου ΠΕ Καρδίτσας»

altΠρομήθεια και εγκατάσταση συστημάτων αποτροπής συγκρούσεων

Η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Οδικού  Δικτύου ΠΕ Καρδίτσας», υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα  και τον ανάδοχο παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. K. Τέλιου, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τη δημοπράτηση και την ανάθεση του έργου από την Περιφερειακή Επιτροπή.

Περισσότερα...

Σύσκεψη για την επίσπευση των Προσκλήσεων του Προγράμματος «Θεσσαλία» για έργα υγείας

altΔημ. Κουρέτας προς φορείς: Ανεβάστε ταχύτητες

Συνάντηση εργασίας με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας των προσκλήσεων του Προγράμματος «Θεσσαλία» 2021-2027 που αφορούν «Υποδομές και εξοπλισμοί Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Νέα Έργα)» και «Κινητές μονάδες για παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας» πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσία των αρμοδίων φορέων.

Περισσότερα...

Π.Θ.: «Μέτρα πρόληψης-προστασίας στην εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα»

Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, η αυξημένη θερμοκρασία αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις. Στα πλαίσια της πρόληψης από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας δίνει τις παρακάτω οδηγίες για ενημέρωση και μέτρα αντιμετώπισης σύμφωνα με το αρ.πρωτ. Δ1β/Γ.Π.οικ.31291/7-6-2024 έγγραφο του Υπουργείο Υγείας:

Περισσότερα...

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

altΕλεύθερη είσοδος στα Φεστιβάλ «Από τον Κίσσαβο στο Κύμα» και «Λιμνών Καρδίτσας»

Η Περιφέρεια Θεσσαλία παρουσιάζει το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού. Σαράντα ημέρες γεμάτες με μουσική, θέατρο, δράσεις για παιδιά σε 2 περιφερειακές ενότητες και έξι διαφορετικούς Δήμους. Από τις παραλίες και τα κάστρα της Λάρισας... στις Λίμνες, τα ποτάμια και τον ορεινό όγκο της Καρδίτσας!

Περισσότερα...

ΟΠΕΚΕΠΕ: 167 εκατ. € για την πληρωμή εκκαθάρισης του 2023

altΣυνάντηση του ΥπΑΑΤ Κώστα Τσιάρα με τον Σύλλογο Εργαζομένων εργαζομένων του Οργανισμού

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει στους δικαιούχους παραγωγούς ότι ολοκληρώθηκε η πληρωμή εκκαθάρισης υπολοίπων έτους 2023.Το συνολικό ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων άγγιξε τα 167,170,727,21 ευρώ.

Συγκεκριμένα :

Περισσότερα...

Δρομολογούνται σημαντικά έργα με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

altΣυνάντηση Δημ. Κουρέτα με τον Σεβ. Μητροπολίτη Τιμόθεο στα Φάρσαλα

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο, είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας στα Φάρσαλα, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου.
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην οποία ήταν παρούσα και η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Μητροπολίτη κ.κ. Τιμόθεο αναφορικά με τις ενέργειες της Ιεράς Μητροπόλεως για την αξιοποίηση δυο ορόφων του πενταώροφου κτιρίου το οποίο βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό, το οποίο χτίστηκε το 1970 και παραμένει μέχρι σήμερα ημιτελές.

Περισσότερα...

Σε επιφυλακή ο μηχανισμός του Δήμου Καρδίτσας εν όψει της επιδείνωσης του καιρού

Σε  κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται από σήμερα τις πρωινές ώρες ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Καρδίτσας εν όψει της επιδείνωσης που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις προσεχείς ώρες. Με βάση το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ προβλέπονται τα εξής:

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 411

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Πρώτο Τέταρτο
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"