Ειδήσεις

Θεσσαλία

Τρία έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Παλαμά

Συνολικού προϋπολογισμού κοντά στο 1 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Με έργα ουσίας βελτιώνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων της παραγωγής»

Στη χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 947.000 ευρώ προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Περισσότερα...

3.000.000€ για την «Μελέτη Αρδευτικών Δικτύων Σμοκόβου»

Δημοσιεύτηκε χθές στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ


ΑΔΑ:69ΑΑ465ΧΘΞ-ΑΦΠ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                    Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2019
ΥΠOΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Γ. Γ. Y./ Γ. Δ. Υ. ΛΙ. Κ. Υ.                Αρ.Πρ.: Δ19/οικ.580 /Φ.ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ
…………………………………………………………………………………………….
…………………………………………………………………………………………….
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
1. Τον χαρακτηρισμό του έργου με τίτλο: «Αρδευτικά Δίκτυα Σμοκόβου» ως έργου Εθνικού Επιπέδου, Ειδικού και Σημαντικού, σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 10 του Ν.679/1977 (ΦΕΚ 245/Α’/01-09-1977), και την έγκριση ένταξής του στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με την παρ.2(α) του άρθρου 49 του Ν.4412/2016 (ΦΕΚ Α’ 147/08-08-2016).
2. Την έγκριση δέσμευσης προϋπολογισμού ποσού 3.000.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ 24%) σε βάρος του ενάριθμου 2016ΣΜ07200004 της ΣΑΜ 072 για την σύναψη δημόσιας σύμβασης εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Μελέτη Αρδευτικών Δικτύων Σμοκόβου».

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ        


Αυτό είναι απόσπασμα από το έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το οποίο ο κ. Χρήστος Σπίρτζης δρομολογεί οριστικά τη χρηματοδότηση των 7.000.000€ για τη «Μελέτη Αρδευτικών Δικτύων Σμοκόβου» και την εν συνεχεία εκτέλεση του έργου.
Πρόκειται για δικαίωση των προσπαθειών να αυξηθεί η αγροτική παραγωγή, να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να μειωθούν οι σπατάλες σε αρδευτικό νερό, να εξαλειφθούν οι ανισότητες ανάμεσα στους αγρότες, να αυξηθεί η παραγωγικότητα, η απασχόληση και το εισόδημα των παραγωγών.
Οι αλλεπάλληλες Επίκαιρες Ερωτήσεις μας στη Βουλή, τα υπομνήματα και οι συχνές και πυκνές συναντήσεις μας με τους υπουργούς και στελέχη των Υπουργείων Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης, έπιασαν τόπο.

Σύμφωνα και με την απόφαση, η Μελέτη θα περιλαμβάνει:
• Υδρολογική διερεύνηση των δυνατοτήτων του ταμιευτήρα Σμοκόβου – Διαχείριση υδατικού δυναμικού
• Έργα ενίσχυσης του υδατικού δυναμικού του ταμιευτήρα Σμοκόβου από γειτονικές λεκάνες
• Επικαιροποίηση της Προμελέτης και Οριστική Μελέτη των Αρδευτικών Δικτύων των ζωνών Σ1 έως Σ8 και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
• Μελέτη των έργων υδροληψίας – ρύθμισης για την τροφοδότηση όλων των δικτύων των ζωνών Σ1 έως Σ8

Κυρίαρχο όφελος από την κατασκευή του έργου συνιστά :
• Η αύξηση της αποδοτικότητας της χρήσης νερού από τις καλλιεργούμενες εκτάσεις Σμοκόβου, μέσω του σχεδιασμού εκσυγχρονισμένων εγγειοβελτιωτικών έργων υψηλής αποδοτικότητας και χαμηλής σχετικής κατανάλωσης ύδατος.
• Η βελτίωση της διαχείρισης των χρησιμοποιούμενων υδατικών πόρων για την άρδευση της περιοχής των αρδευτικών δικτύων Σμοκόβου αλλά και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας, στις εκτάσεις κατάντη του ταμιευτήρα Σμοκόβου.

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου   
 Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας
 

1572 επιπλέον σχολικά γεύματα στα Δημοτικά Σχολεία της Καρδίτσας

Το επιτυχημένο πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα”, που υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επεκτείνεται σε επιπλέον 104 σχολικές μονάδες όλης της χώρας.

Περισσότερα...

Έξι νέα έργα συνολικού ξεκινούν στην Π.Ε. Καρδίτσας

Στη συντήρηση, αποκατάσταση ζημιών, στη διαγράμμιση και στον καθαρισμό των χόρτων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έξι νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.091.873 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Περισσότερα...

Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας για την παιδιατρική κλινική

altΜετά το επεισόδιο βίας που συνέβη στην παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Καρδίτσας πριν από λίγους μήνες και την αποχώρηση του ιατρικού προσωπικού, η λειτουργία της δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Ο μήνας που διανύουμε λόγω των ιώσεων και της έξαρσης της γρίπης δημιουργεί ακόμη πιο έντονα προβλήματα.

Περισσότερα...

Δ. Κουρέτας: Προτελευταία η Θεσσαλία στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ

altΤι είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης για την υποψηφιότητα Τσιλιμίγκα – Έτοιμος ο συνδυασμός του

Του Γιώργου Μπανάτσα

Μια από τις χαμηλότερες θέσεις σε σχέση με τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ κατέχει η περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Δημ. Κουρέτας. Ο κ. Κουρέταςυπογράμμισε ότι παρά τα όσα κατά καιρούς υποστηρίζει ο περιφερειάρχης για υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης των κονδυλίων και για σωρεία έργων που εκτελούνται, οι αριθμοί τον διαψεύδουν.

Περισσότερα...

Ολ. Τελιγιορίδου: Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο με τους αγρότες

Κ. Τζέλλας: Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Του Γιώργου Μπανάτσα

«Είμαστε σε διαδικασία διαβουλεύσεων με τη διεπαγγελματική βάμβακος και θεωρούμε ότι σύντομα θα καταφέρουμε οι ανοικτές τιμές στο βαμβάκι αρχικά, και στη συνέχεια και σε άλλα προϊόντα, να αποτελέσουν παρελθόν». Αυτό υποστήριξε η υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2.

Περισσότερα...

Πρωτιά για το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

altΜε αφορμή το σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο», που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE, με σκοπό την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών,το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE, διοργάνωσε πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με στόχο τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Περισσότερα...

Κώστας Τσιάρας: Μαζί συνεχίζουμε

altΤο ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκαρατίας στον νομό Καρδιτσας επιβεβαίωσε η μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Βουλευτής του νομού μας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού του γραφείου. Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ, ο Κώστας Τσιάρας εκφώνησε ανάμεσα σε εκατονάδες πολιτικούς του φίλους μια ιδιαίτερα συναισθηματική ομιλία, στην οποία επιβεβαίωσε τους σταθερούς δεσμούς ειλικρίνειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έχει οικοδομήσει με τους συμπολίτες του.

Περισσότερα...

Βασ. Τσιάκος: Για μας δεν υπάρχουν αντίπαλοι παρά μόνο η Καρδίτσα και τα προβλήματά της

altΤον Σεβασμιότατο επισκέφθηκαν ο επικεφαλής και μέλη του συνδυασμού «Καρδίτσα, ο τόπος μας»

Τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων σεβασμιότατο κ.κ. Τιμόθεο επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας, επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα ο τόπος μας» κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος συνοδευόταν από συμπολίτισσες και συμπολίτες που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του και ζήτησαν από τον σεβασμιότατο την πατρική ευχή του.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 217

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.23
Δύση: 18.02
Σελήνη
13 ημερών
1795
Ο νεομάρτυρας Θεόδωρος από την Κωνσταντινούπολη απαγχονίζεται από τους Τούρκους στην Μυτιλήνη.
1826
Τρία Μεσολογγίτικα πλοία τρέπουν σε φυγή 32 τουρκικά.
1907
Δολοφονείται από τους Βουλγάρους ο Μακεδονομάχος Βαρθολομαίος Προσαλέντης.
1908
Δολοφονείται από τους Βουλγάρους στον Νικήτα Χαλκιδικής ο Μακεδονομάχος Ευάγγελος Λύκας.
1914
Αρχίζει η αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από τη Βόρειο Ήπειρο.
1919
Το 7ο ΣΠ καταλαμβάνει την πόλη Νικολάιεφ της Μεσημβρινής Ρωσίας.
1957
Μάχη στο Πελένδριο της Κύπρου, όπου έπεσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Δημήτριος Χριστοδούλου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».