Ειδήσεις

Θεσσαλία

Δ.Α.Καρδίτσας: Πρόταση στο «Αντώνης Τρίτσης» για ασφαλτόστρωση 35 χιλιομέτρων αγροτικών οδών

Β. Τσιάκος: Στηρίζουμε τον δημότη μας στην πόλη και στο χωριό διεκδικώντας μεγάλα έργα υποδομών

Ολοκληρωμένη πρόταση που συνοδεύεται και από τη σχετική τεχνική έκθεση για ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας υπέβαλε η δημοτική αρχή Καρδίτσας. Η πρόταση υπεβλήθη στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» στον άξονα προτεραιότητας  «ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών»  με τίτλο «Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική οδοποιία» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.

Περισσότερα...

Αρνητικά όλα τα αποτελέσματα των σημερινών ελέγχων rapid tests που έγιναν στην Καρδίτσα

Πραγματοποιήθηκαν 182 Rapid Tests τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.


 

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας για την εκλογή νέου Γραμματέα του Δ.Σ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 64 και 74 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκαν με τα άρθρα 71 Ν. 4555/2018 και 2 Ν. 4623/2019 και ισχύουν, σας καλούμε την 24η Ιανουαρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00 μ. σε ειδική συνεδρίαση του Σώματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη (πλατφόρμα cisco – webex) με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Περισσότερα...

Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για επίδομα βιοτικών αναγκών (600αρι) σε βοηθητικούς χώρους

Τι θα πρέπει να προσέξουν οι δημότες – Πως γίνεται η διαδικασία

Ο Δήμος Καρδίτσας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους δημότες ότι, μετά από συντονισμένες προσπάθειες πέτυχε την τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής απόφασης και το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών (600 €) θα δοθεί και στα νοικοκυριά των οποίων οι βοηθητικοί χώροι/αποθήκες της κύριας κατοικίας επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές του κυκλώνα ΙΑΝΟΣ στις 18 και 19/9/2020.

Περισσότερα...

Στην Καρδίτσα την Τετάρτη τα εβδομαδιαία «Drive through Rapid testings» για τον κορωνοιό

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου  και από 9 π.μ. έως 2 μ.μ. στο χώρο της ετήσιας εμποροπανήγυρης στον  περιφερειακό), θα πραγματοποιηθούν οι δωρεάν μαζικοί   δειγματοληπτικοί   έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (Rapid Tests). Τα Drive through testings που γίνονται από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Καρδίτσας δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχονται για  Covid-19 άμεσα και με ασφάλεια, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους.

Περισσότερα...

Συμμετοχές στην λαϊκή αγορά της Τετάρτης στην Καρδίτσα

Από τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές παραγωγών και πωλητών Λαϊκών Αγορών για την εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου. Να υπενθυμίσουμε ότι θα πρέπει από όλους τους μετέχοντες καθώς και τους καταναλωτές να τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό.

Περισσότερα...

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου για την επαναλειτουργία της αγοράς

altΑπό το πρωί της  Δευτέρας η εμπορική αγορά στην Καρδίτσα όπως και σε όλη τη χώρα απέκτησε και πάλι ζωή. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς μετά από μακρύ χρονικό διάστημα χιλιάδες συμπολίτες μας επανέρχονται στην καθημερινή εργασία τους. Η Δημοτική αρχή χαιρετίζει αυτή την τόσο θετική εξέλιξη που έδωσε και πάλι ζωή στο κέντρο της πόλης και αναπτέρωσε τις ελπίδες όλων μας για επιστροφή στην καθημερινότητα.

Περισσότερα...

Ωράριο επαναλειτουργίας επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου στην Καρδίτσα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, σε συνεργασία με τα Διοικητικά Συμβούλια των Εμπορικών Συλλόγων Σοφάδων και Παλαμά, ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους και τους καταναλωτές για την σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης

Περισσότερα...

Απαλλαγή τροφείων λόγω μη λειτουργίας στους Δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

altΑπό τη Δημοτική αρχή Καρδίτσας γίνεται γνωστό ότι για τους Δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και για το χρονικό διάστημα Νοέμβριου και Δεκέμβριου στους υπόχρεους γονείς και κηδεμόνες δεν θα επιβληθούν τροφεία καθώς αυτοί παρέμειναν κλειστοί.


 

Δήμος Καρδίτσας: Κλειστά την Τρίτη Δημοτικά και νηπιαγωγεία

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 19 1 2021 τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Καρδίτσας. Η απόφαση ελήφθη λόγω των συνθηκών ολικού παγετού που επικρατούν στην περιοχή μας, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας που επιβάλουν τα μέτρα προστασίας από τον COVID 19 (λειτουργία με ανοικτά παράθυρα, αποφυγή συγχρωτισμού στα διαλλείματα κλπ).

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 279

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.50
Δύση: 17.27
Πρώτο Τέταρτο
842
Πεθαίνει ο τελευταίος εικονομάχος αυτοκράτορας Θεόφιλος.
1782
Θάνατος στην Πάτρα του νεομάρτυρα Ζαχαρία από την Άρτα.
1827
Ο Γ. Καραϊσκάκης επιτίθεται νύκτα κατά τουρκικού στρατοπέδου στην Βελίτσα.
Τούρκοι πολιορκούν την εκκλησία της Λαμπρινής Ρεθύμνου και σφάζουν όλους τους χριστιανούς.
1854
Επαναστατικά σώματα επιτίθενται και απελευθερώνουν το Πέτα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…