Θεσσαλία - Αυτοδιοίκηση

Λαική Συσπείρωση: Η Π.Α. άλλαξε, τα προβλήματα στα ορεινά χωριά του δήμου Καρδίτσας, παραμένουν

Επανειλημένα η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, με επερωτήσεις και παρεμβάσεις της, έχει ζητήσει την επίλυση προβλημάτων στα ορεινά χωριά του Δήμου Καρδίτσας, ωστόσο παλιά και νέα περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, δεν έχουν κάνει τίποτα γι’ αυτά, παρά μόνο λόγια.
 
Ρωτάμε για πολλοστή φορά δημόσια.

Περισσότερα...

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καρδίτσας: Να απομακρυνθεί άμεσα η κεραία στο Ξινονέρι

Στο  Ξινονέρι και μάλιστα εντός του πολεοδομικού ιστού του οικισμού (σε  μικρή απόσταση από την πλατεία, το αλσύλλιο με το στέκι νεολαίας, το γήπεδο μπάσκετ, το  γηπεδάκι  5Χ5 στην αυλή του δημοτικού σχολείου) τοποθετήθηκε τεράστια κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Περισσότερα...

Με 120.000 ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί έργα αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Τυρνάβου

Με το ποσό των 120.000  ευρώ χρηματοδοτεί  η Περιφέρεια Θεσσαλίας  το δήμο Τυρνάβου, για έργα αγροτικής οδοποιίας  σε Βρυότοπο  και Αμπελώνα καθώς οι δρόμοι καταστράφηκαν  από την  κακοκαιρία Daniel.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης που βρίσκονται  σε εξέλιξη, θα βελτιωθεί  σημαντικά η πρόσβαση γεωργών και κτηνοτρόφων σε γεωργικές εκτάσεις και ποιμνιοστάσια.

Περισσότερα...

Παρεμβάσεις αποκατάστασης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Δημοτική Ενότητα Σαρανταπόρου.

Αυτοψία πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας  κ. Μαρία Γαλλιού
 
Αυτοψία στις εν εξελίξειεργασίες του επαρχιακούοδικούδικτύου στη δημοτική ενότητα Σαρανταπόρου του δήμου  Ελασσόνας , πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ.Μαρία Γαλλιού, παρουσία και του τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας κ. Κώστα  Κουλιό.

Περισσότερα...

Συνεδρίαση του Δ.Σ. Καρδίτσας – Την Τρίτη 28/5

Τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαΐου στις 6.30’ μ.μ., με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Ανακοίνωση από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου των αποφάσεων που ελήφθησαν στις δια περιφοράς συνεδριάσεις του Σώματος:
-6η έκτακτη συνεδρίαση (7η πρόσκληση) στις 15.5.2024 – αποφάσεις 123-124
-7η τακτική συνεδρίαση (6η πρόσκληση) στις 17.5.2024 – απόφαση 125

Περισσότερα...

Επιτυχημένη η παρουσία της Θεσσαλίας στην γαστρονομική εκδήλωση του ΕΟΤ στο Βουκουρέστι

Απόλυτη επιτυχία είχε  η παρουσία της  Αντιπεριφέρειας Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην γαστρονομική εκδήλωση  Masterclass με τίτλο «Ταξίδι στην Ελληνική Γαστρονομία», που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γραφείου του ΕΟΤ της  Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στις 15 Μαΐου.

Περισσότερα...

Άμισθος σύμβουλος του Περιφερειάρχη ο Κ. Γκούμας

Άμισθος σύμβουλος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας σε θέματα διαχείρισης υδάτων αναλαμβάνει ο Γεωπόνος Κωνσταντίνος Γκούμας. Ο πολύπειρος επιστήμονας με μεγάλη πορεία στα θέματα της αντιμετώπισης του υδατικού ζητήματος της Θεσσαλίας, υπηρέτησε για σειρά ετών ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων στη Λάρισα και ανέπτυξε μεγάλη επιστημονική δραστηριότητα σε θέματα υδατικής διαχείρισης.

Περισσότερα...

Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το κατεστραμμένο ελικοδρόμιο Σκοπέλου

Ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για την τοπική κοινωνία της Σκοπέλου, το οποίο εκκρεμούσε, μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Πρόκειται για το έργο της επισκευής του ελικοδρομίου του νησιού το οποίο υπέστη ζημιές από τις κακοκαιρίες σε υποδομή και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Περισσότερα...

Στο μπαζάρ της οργάνωσης «Κανείς Μόνος» ο Δ. Κουρέτας

Στο πασχαλινό μπαζάρ του οργανισμού «Κανείς Μόνος» στη Λέσχη Αξιωματικών Λάρισας βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας, ενισχύοντας την προσπάθεια αλληλεγγύης των ενεργών πολιτών της Λάρισας τις ημέρες το Πάσχα.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κουρέτας εξήρε τη δράση του οργανισμού και τόνισε πως η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Θεσσαλία που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα λόγων των φυσικών καταστροφών, είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα μπροστά στις άγιες μέρες του Θείου δράματος και της Ανάστασης.

Περισσότερα...

Συνάντηση του Δημήτρη Κουρέτα με την Κίνηση πολιτών για την Ανασυγκρότηση του Δήμου Φαρκαδόνας

Όλα τα μέλη της κίνησης, αγρότες, κτηνοτρόφοι , ελεύθεροι επαγγελματίες όλων των κλάδων και απλοί πολίτες συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα  για τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν  οκτώ μήνες μετά το «χτύπημα» του Daniel.
Ο κ. Κουρέτας τους ενημέρωσε για τον προγραμματισμό των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφέρειας, αναγνώρισε ότι η περιοχή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή αφού είναι από τις πιο ευάλωτες σε έντονα φαινόμενα σε όλη την Θεσσαλία  και ζήτησε να είναι σε συνεχή επαφή για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 79

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Πρώτο Τέταρτο
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"