Θεσσαλία - Τρίκαλα

Τα σημερινά αποτελέσματα του «DRIVE THROUGH TESTING» σε Τρίκαλα και Βόλο

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Σε συνολικό αριθμό 196 δειγμάτων καταγράφηκαν 7 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 6 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 31 έτη.

Περισσότερα...

Ακόμη 13.100 στρέμματα αγροτικής γης στα αρδευτικά δίκτυα του Ληθαίου

Με τη νέα μελέτη που δημοπρατεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Επιπλέον 13.100 στρέμματα αγροτικής γης μπορούν να  αρδεύονται από τα δίκτυα του φράγματος Ληθαίου,  με τη νέα μελέτη που δημοπρατεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την άρδευση 4.900 στρεμμάτων και με την επικαιροποίηση της μελέτης η Περιφέρεια Θεσσαλίας αυξάνει το συνολικό αριθμό των αρδευόμενων εκτάσεων σε 18.000 στρέμματα.

Περισσότερα...

Προχωρούν σε σύμβαση αντιπλημμυρικά έργα στους παραποτάμους του Πηνειού στα Τρίκαλα

από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες δημοπράτησης ενός σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Το επόμενο διάστημα υπογράφεται η σύμβαση που αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία των παραποτάμων του Πηνειού,  Κλεινοβίτη, Ίωνα, Μαλακασιώτη, Πάμισου, Νεοχωρίτη, Μέγα, Ενιπέα,  Πορταϊκού μετά του παραποτάμου του Μπεντένη και Ληθαίου μετά των παραποτάμων του Αγιαμονιώτη και Κουμέρκη. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 5.200.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της  Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Περισσότερα...

Εκδόθηκε από τον Φ.Ι.ΛΟ.Σ. το επιστημονικό περιοδικό «ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ», τόμος 40ός (2020), σελ. 328

Κυκλοφόρησε ο 40ός τόμος (2020) του ετησίου περιοδικού επιστημονικού συγγράμματος «Τρικαλινά», το οποίο εκδίδει ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1981 ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.Λ.Ο.Σ.) Τρικάλων και διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία. Ειδικότερα ο τόμος αυτός περιλαμβάνει:

Περισσότερα...

Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δύο νέα οδικά έργα στον ορεινό όγκο των Τρικάλων

Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δύο νέα  έργα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στον ορεινό όγκο των Τρικάλων, συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Πρόκειται για:
-τη συντήρηση της οδού από Παλαιοχώρι Δήμου Μετεώρων προς Αγιο  Γεώργιο και
- τη συντήρηση του οδικού δικτύου Γέφυρα Αλεξίου - Αθαμανία του Δήμου Πύλης.

Περισσότερα...

Νέες λιμνοδεξαμενές κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα ημιορεινά και ορεινά της Π.Ε. Τρικάλων

Ένα νέο χρήσιμο έργο για τη στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το επόμενο διάστημα δημοπρατείται η κατασκευή μικρών λιμνοδεξαμενών, για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων και αρδευτικών αναγκών σε επιλεγμένες θέσεις ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Π.Ε. Τρικάλων καθώς και συμπληρωματικά έργα σε υπάρχουσες λιμνοδεξαμενές που αφορούν στην επέκταση και στεγανοποίηση τους.

Περισσότερα...

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 τα Drive Through Rapid Tests στην πόλη των Τρικάλων

Το  πρόγραμμα  των Drive Through Rapid Tests στην πόλη των Τρικάλων παραμένει ως εξής: Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 από 9 π.μ. έως 1 μ.μ. στο χώρο της παλιάς Ζωαγοράς και Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 τις ίδιες ώρες, στον ίδιο χώρο. Οι   δωρεάν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (rapid tests) μέσω της δράσης «Drive through testing» διενεργούνται από τις Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Τρικκαίων.

Περισσότερα...

Την ΙΜΠαναγίας Γαλακτοτροφούσας στην Ανθούσα του Δήμου Μετεώρων αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη συντήρηση και αποκατάσταση του καθολικού  και των λοιπών κτιρίων της Ιεράς Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσας στην Ανθούσα του Δήμου Μετεώρων προχωρά η  Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας .

Περισσότερα...

Δημοπρατούνται δύο νέα έργα οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό δίκτυο των Δήμων Πύλης και Μετεώρων

Δύο νέα οδικά έργα για τη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Τρικάλων δημοπρατούνται  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για τα έργα «Συντήρηση, καθαρισμός, εγκιβωτισμός και κατασκευή πλακοσκεπών στο οδικό δίκτυο της Τ.Κ. Γοργογυρίου του Δήμου Πύλης» και «Περιφερειακή Οδός Καλονερίου του Δήμου Μετεώρων» συνολικού προϋπολογισμού 260.000 ευρώ.

Περισσότερα...

Με ένα κλικ μιλάμε ζωντανά με τον Αη Βασίλη στα Τρίκαλα!

Ένα απλό κλικ στην ιστοσελίδα 2020.milosxotikon.gr φέρνει τον Αη Βασίλη από τα Τρίκαλα στο σπίτι κάθε μικρού παιδιού!
Ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ για το δύσκολο 2020 προσφέρουν χαρά σε κάθε μικρό παιδί που θέλει να μιλήσει με τον άγιο των Χριστουγέννων!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 77

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.25
Σελήνη
5 ημερών
976
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής.
1823
Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της Κυβερνήσεως.
1833
Ο Βασιλεύς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φθάνουν στο Ναύπλιο.
1854
Επαναστατικά τμήματα της Ηπείρου πολιορκούν το Κομπότι της Άρτας.
1956
Στο αγγλικό στρατηγείο Λευκωσίας εκρήγνυται βόμβα που είχαν τοποθετήσει άνδρες της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…