Θεσσαλία - Καρδίτσα

Γ. Κωτσός: Σύσταση τώρα του αναγκαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας!!!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Αρχή του νέου χρόνου και ήδη ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση η οριστική έγκριση των νέων αναθεωρημένων Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτων (ΣΔ) για όλα τα Υδατικά Διαμερίσματα (ΥΔ) της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Θεσσαλίας (EL08).

Περισσότερα...

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου: Αλήθειες για τα οικογενειακά επιδόματα

Αυξάνονται τα επιδόματα για 738.000 οικογένειες.

Κυρίως ωφελημένες οι οικογένειες με ένα ή δυο παιδιά.
Αντίμετρα θα ισοφαρίσουν τη μικρή μείωση σε 55 χιλιάδες τρίτεκνους και πολύτεκνους.
Το 2018 θα είναι έτος του παιδιού.

Περισσότερα...

Έκαψαν κάδους στο Μουζάκι

Η επιδημία των καμένων κάδων έχει χτυπήσει και το Δήμο Μουζακίου με συνέπεια προχθές βράδυ απρόσεκτοι δημότες να ρίξουν στάχτες με κάρβουνα  σε κάδους σκουπιδιών με συνέπεια να πάρουν φωτιά και να καούν ολοσχερώς.

Περισσότερα...

Παρατείνεται μέχρι 28 Φεβρουαρίου η ρύθμιση οφειλών προς την ΔΕΥΑ Μουζακίου

Παρατείνεται μέχρι 28 Φεβρουαρίου η ρύθμιση οφειλών τόσο προς τη ΔΕΥΑ Μουζακίου όσο και προς το Δήμο Μουζακίου λόγω της κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η ΔΕΥΑ Μουζακίου καλεί όλους τους οφειλέτες της  να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι η προθεσμία υπαγωγής σε ρύθμιση οφειλών και έκπτωσης επί των προσαυξήσεων από λογαριασμούς νερού, παρατείνεται  μέχρι και στις 28 Φεβρουαρίου 2018, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 41 Ν4508/2017 λόγω κήρυξης του Δήμου Μουζακίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Περισσότερα...

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Δημοτολογίου – Ληξιαρχείου του Δήμου Μουζακίου

Από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 τίθεται σε λειτουργία το νέο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικής Εμβέλειας του Υπουργείου Εσωτερικών «Μητρώο Πολιτών», το οποίο θα λειτουργήσει σε όλα τα Δημοτολόγια – Ληξιαρχεία της χώρας μας.
Για το σκοπό αυτό και για τις ανάγκες της μετάπτωσης των στοιχείων από τα παλιά συστήματα στο νέο, από 12 Ιανουαρίου 2018 ώρα 15.00 έως και 21 Ιανουαρίου 2018 ώρα 15.00, τα δημοτολόγια των Δήμων θα υπολειτουργούν.

Περισσότερα...

«Σύντομο Λεξικό για την Κοινωνική Πολιτική". Αρθρο της Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου*

"Οι κοινωνικές δαπάνες είναι δαπάνες αναπτυξιακές και όχι φιλανθρωπία»

Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, υπάρχουν δύο κύρια µοντέλα κοινωνικής πολιτικής:
1.Το υπολειµµατικό, το οποίο βασίζεται στην αντίληψη ότι το κράτος παρεµβαίνει µόνο στις περιπτώσεις που η οικογένεια, η κοινότητα και άλλα άτυπα δίκτυα αλληλεγγύης, καθώς και ο µηχανισµός της ελεύθερης αγοράς αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες ατόµων ή συγκεκριµένων κοινωνικών οµάδων. Το υπολειµµατικό µοντέλο καλύπτει µε επιλεκτικό τρόπο τις κοινωνικές ανάγκες, ενθαρρύνοντας την ατοµική πρωτοβουλία και τον ανταγωνισµό.

Περισσότερα...

Συνεχίζονται οι ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις στην Παυσιλυπούπολη

Με σύμμαχο τον καλό καιρό η Παυσιλυπούπολη αποτέλεσε πόλο έλξης χιλιάδων  επισκεπτών τις τελευταίες ημέρες του 2017 και τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου με τα θεματικά σπιτάκια να γεμίζουν από μικρούς και μεγάλους που διασκέδασαν και απασχολήθηκαν δημιουργικά.
Την Πρωτοχρονιά  προβλήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη και η ταινία «Δον Κιχώτης».

Περισσότερα...

Ευχές πολιτικών και θεσμικών παραγόντων του νομού Καρδίτσας

altΚοινό μήνυμα βουλευτών και Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για την Πρωτοχρονιά
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Ένας ακόμη χρόνος τελειώνει κι ένας καινούριος έρχεται στη ζωή μας. Ο ένας με αναμνήσεις, γνώση και εμπειρίες, ο άλλος με ελπίδα και πολλές προσδοκίες. Πάντοτε, ετούτες τις ώρες, λίγο πριν την έλευση του νέου έτους, όλοι μας αναλογιζόμαστε το παρελθόν και σχεδιάζουμε το μέλλον.

Περισσότερα...

Τα πρόσωπα της Παυσιλυπούπολης είναι οι πρωταγωνιστές της

Οι ήρωες του παραμυθιού, ο Άγιος Βασίλης και οι εθελοντές με τα χαρούμενα πρόσωπά τους, δίνουν κάθε μέρα την εορταστική νότα στο Χριστουγεννιάτικο πάρκο! Υποδέχονται τους φίλους της Παυσιλυπούπολης, τους ψυχαγωγούν, σκορπίζουν παντού τη χαρά των γιορτών. Κοντά τους ανελλιπώς βρίσκονται τόσο υπάλληλοι του Δήμου Καρδίτσας, όσο και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

Περισσότερα...

Παράταση δύο μηνών για τη ρύθμιση των χρεών σε 100 δόσεις στο Δήμο Μουζακίου.

Παράταση μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2018 για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων των οφειλετών προς το Δήμο εξασφάλισε ο Δήμος Μουζακίου καθώς κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις πρόσφατες πλημμύρες.
Έτσι οι οφειλέτες που δεν πρόλαβαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το Δήμο Μουζακίου θα έχουν την ευκαιρία να το πράξουν μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 162

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.52
Δύση: 17.23
Νέα Σελήνη
1829
Ελληνικός στολίσκος κυριεύει δύο τουρκικές κανονιοφόρους στο λιμάνι της Πρέβεζας.
1878
Εθελοντικά σώματα από την ελεύθερη Ελλάδα εισέρχονται στην Κεντρική Θεσσαλία.
1943
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" βυθίζει ιταλικό πετρελαιφόρο στην Αδριατική.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Τα δίδυμα...

Ένα χρόνο τώρα μια ξανθιά ήταν παντρεμένη. όταν μια μέρα πλησιάζει τον καλό της και άρχισε να χοροπηδάει.
Ο καλός της χωρίς να ξέρει πως να αντιδράσει άρχισε να χοροπηδάει και αυτός μαζί της. «γιατί είμαστε ευτυχισμένοι;» την ερώτησε.
«Γλυκέ μου έχω θαυμάσια νέα, είμαι έγκυος και θα είναι δίδυμα» απάντησε αυτή «πως το συμπέρανες αυτό;» ρωτάει ο καλός της «ήταν εύκολο» είπε η ξανθιά «πήρα από το φαρμακείο δυο τεστ εγκυμοσύνης και, και τα δυο βγήκαν θετικά»