Θεσσαλία - Βουλή

Ασημίνα Σκόνδρα: «Λύση για την συνταξιοδότηση των αγροτών που έχουν ασφαλιστικές οφειλές»

Ζήτησε η Ασημίνα Σκόνδρα από τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, είχε η Βουλευτής μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Περισσότερα...

Εντός Απριλίου η οικονομική ενίσχυση που εκκρεμεί στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

Σε συνάντηση,που είχε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Σκόνδρα, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, του έθεσε το ζητήματα, που αφορά στην επιτάχυνση καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης, στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία του Νομού μας, που δεν την έλαβαν κατά την πρώτη φάση υλοποίησης του μέτρου.

Περισσότερα...

«Θετική η μείωση ή και απαλλαγή ενοικίων Δημοτικών εκτάσεων, θα εξεταστούν τα τέλη άρδευσης»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κωτσός

Στην αίθουσα ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός σχετικά με την απαλλαγή ή μείωση των τελών άρδευσης και των ενοικίων Δημοτικών εκτάσεων λόγο των καταστροφών που υπέστη ο Νομός της Καρδίτσας μετά τη θεομηνία  του μεσογειακού κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ».

Περισσότερα...

«Νέο Πρόγραμμα για την ενίσχυση δικηγόρων»

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κωτσού με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής κ. Γιώργο Ζερβό

Με τον Ειδικό Γραμματέα κ. Γιώργο Ζερβό πραγματοποίησε συνάντηση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο κ. Κωτσός έθεσε στον κ. Ζερβό θέματα σχετικά με την επόμενη μέρα και την σωστή αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που θα ενισχύσουν την Ελληνική οικονομία την επόμενη επταετία.

Περισσότερα...

Ασ. Σκόνδρα: «Η αγροτοκτηνοτροφία μπορεί να αναπτυχθεί και πρέπει να στηριχθεί»

«Οφείλουμε, να βρούμε τρόπους, ώστε να καταστήσουμε την παραγωγική διαδικασία του πρωτογενή τομέα ελκυστική, κυρίως στους νέους, που σήμερα αποφεύγουν το επάγγελμα του αγρότη, διότι το υψηλό καλλιεργητικό κόστος, ο μικρός και πολυκερματισμένος κλήρος, τα μικρά περιθώρια κέρδους, η έκθεσή του σε απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, η δημιουργία καρτέλ, η γενική ανασφάλεια και οι αθέμιτες πρακτικές, τους έχουν απομακρύνει», τόνισε από το βήμα της Βουλής η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, στη συζήτηση του Νομοσχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων.

Περισσότερα...

"Πρωτογενής τομέας – Βασικός πυλώνας ανάπτυξης για τη χώρα μας"

«750 εκ. ευρώ στον πρωτογενή τομέα»
«Αναβάθμιση των αγροτικών Φωτοβολταϊκών από 100kW σε 500kW»
Η ομιλία του Βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κωτσού στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Όλο αυτό το διάστημα έχουμε αποδείξει ως κυβέρνηση,  ότι στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα επειδή για μας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας. Η στήριξή μας είναι έμπρακτη απέναντι στους Έλληνες παραγωγούς που δοκιμάζονται κι αυτοί τόσο από την πανδημία του κορονοϊού όσο και από τις φυσικές καταστροφές, με χρηματοδοτικά εργαλεία ενίσχυσης ή αποζημιώσεων.

Περισσότερα...

«Να δοθεί BONUS στους υποψήφιους των Πανελληνίων του Ν. Καρδίτσας λόγω ΙΑΝΟΥ»

Ζήτησε από την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κωτσός και πρότεινε ως Πειραματικό το Γυμνάσιο Λύκειο– Φαναρίου

Να δοθεί BONUS στους πλημμυροπαθείς υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων του Νομού Καρδίτσας λόγω ΙΑΝΟΥ ζήτησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κωτσός από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως στη συνάντηση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 05.04.2021.

Περισσότερα...

«Απαλλαγή ή μείωση των τελών άρδευσης και των ενοικίων Δημοτικών εκτάσεων λόγω ΙΑΝΟΥ»

Ζήτησε καταθέτοντας Επίκαιρη Ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών ο κ. Γιώργος Κωτσός

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη πραγματοποίησε καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, ζητώντας από τον κ. Βορίδη να δημιουργήσει ένα θεσμικό πλαίσιο ώστε σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, να έχουν το δικαίωμα οι Δήμοι του εκάστοτε Νομού που έχει πληγεί, με αποφάσεις τους να απαλλάσσουν τους αγρότες ή να μειώνουν τα τέλη άρδευσης ή τα ενοίκια των Δημοτικών εκτάσεων.  Αφορμή για την εν λόγο παρέμβαση αποτέλεσε ο καταστροφικός μεσογειακός κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ» που χτύπησε τον περασμένο Σεπτέμβριο το Νομό Καρδίτσας.

Περισσότερα...

Ονομαστική χρηματοδότηση στις Κοινότητες - Αναπλήρωση χαμένων εσόδων των ταξί – Πρόγραμμα «Τρίτσης»

 στο επίκεντρο συνάντησης Σκόνδρα - Πέτσα

Συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, είχε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, όπου του έθεσε δύο σημαντικά θέματα, που αφορούν αφενός συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδακαι αφετέρου τις τοπικές Κοινότητες του Νομού μας.

Περισσότερα...

Ασ. Σκόνδρα: «ο αθλητισμός αποτελεί μέσο κοινωνικοποίησης και αγωγής»

«Είναι δέσμευση μας, να αναδείξουμε το υγειές κομμάτι του αθλητισμού, ώστε να γίνει πόλος έλξης, όλο και περισσοτέρων ανθρώπων και κυρίως παιδιών. Δυστυχώς το ντόπινγκ αποτελεί μάστιγα στη σύγχρονη εποχή του αθλητισμού. Δεν αφορά μόνο τον επαγγελματικό αθλητισμό, τους κορυφαίους αθλητές και συγκεκριμένα αθλήματα», τόνισε η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, κατά την ομιλία της στη βουλή, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής Νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο, με ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2021, Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ».

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 99

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.56
Δύση: 19.02
Σελήνη
1 ημέρας
814
Εξόντωση μεγάλου μέρους του βουλγαρικού στρατού στην Μεσημβρία από τον αυτοκράτορα Λέοντα Ε΄.
1204
Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους.
1821
Οι Τούρκοι κατεβάζουν από την αγχόνη και σέρνουν διαπομπευόμενο από τον όχλο το πτώμα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.
1822
Ο Εμπού Λουμπούτ αλώνει την Νάουσα και κατασφάζει τους αμάχους.
1827
Οι Έλληνες επιτίθενται κατά των Τούρκων της Μονής Αγ. Σπυρίδωνος Πειραιά.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Μοσχόπολη και αρχίζει την σύμπτυξη με άξονα την κοιλάδα του Δρίνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.