Ασ. Σκόνδρα: Μέσα στον Μάρτιο η καταβολή ενισχύσεων στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ

Η έκτακτη επιδότηση – αποζημίωση, στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία (ΚΤΕΛ), για την απώλεια εσόδων, που υπέστησαν εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της πληρότητάς των επιβατών, στο έργο των δημοσίων μεταφορών λόγω Covid-19, θα καταβληθεί εντός του Μαρτίου.

Έτσι ενημέρωσε την Bουλευτή του Nομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, στην εκ νέου συνάντηση τους.

Με το συγκεκριμένο ζήτημα, είχε ασχοληθεί κατ’ επανάληψη, όλο το προηγούμενο διάστημα και παρακολουθούσε εντατικά η κ. Σκόνδρα, σε επαφές που είχε με τα δύο συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.  

Σε δήλωση της, η κ. Σκόνδρα τόνισε:

«Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να καταβάλει έκτακτη επιδότηση, ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ, στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας. Είχε προβλεφθεί σε ΚΥΑ του περασμένου Νοέμβριου, που υπέγραψαν οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Είναι μία δίκαια απόφαση, την οποία είχα υποστηρίξει εξ’ αρχής. Παρακολουθούσα στενά την πορεία της και μετά την υπογραφή της ΚΥΑ,  διότι για να καταβληθεί στους δικαιούχους η εν λόγω οικονομική αποζημίωση, έπρεπε να πάρει σχετική εγκριτική απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που συνεπάγεται μία σύνθετη γραφειοκρατική διαδικασία.

Πρόκειται για αποζημίωση – ενίσχυση, λόγω των μέτρων COVID-19, που επέβαλε η Κυβέρνηση στα λεωφορεία, δηλαδή την απαγόρευση πλήρωσης του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων των επιβατών.

Η αποζημίωση ανά λεωφορείο υπολογίστηκε, βάσει της δυναμικότητας των θέσεων και ανέρχεται, στα 3.800€ για τα αστικά λεωφορεία και στα 3.600€ για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Συγκεκριμένα, το ύψος της αποζημίωσης ανέρχεται σε 19,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 4 εκατ. ευρώ προορίζονται για τα αστικά ΚΤΕΛ και 15,8 εκατ. ευρώ για τα υπεραστικά ΚΤΕΛ.

Στη συνάντηση μας σήμερα, ο κ. Κεφαλογιάννης με ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την σχετική δαπάνη και με διαβεβαίωσε, ότι τα συναρμόδια Υπουργεία θα προχωρήσουν άμεσα, τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν στους δικαιούχους εντός του Μαρτίου.

Θεωρώ ότι αυτή η οικονομική ενίσχυση, είναι σημαντική για τον Νομό μας, αφού συμπολίτες μας επαγγελματίες, των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, θα ενισχυθούν οικονομικά, μετριάζοντας την απώλεια εσόδων τους αλλά και τονώνοντας την τοπική μας οικονομία.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τα πολλαπλά προβλήματα που ταυτόχρονα καλείται να αντιμετωπίσει, είναι αποφασισμένη και το δείχνει με κάθε της απόφαση, να στηρίξει όλους τους συμπολίτες μας, που πλήττονται, είτε από την πανδημία, είτε από φυσικές καταστροφές, διότι η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει όλους όρθιους και όλοι μαζί, να ανατάξουμε τη χώρα μας και τις ζωές μας.»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.58
Δύση: 18.21
Τελευταίο Τέταρτο
838
Αποκεφαλισμός στρατηγών, αξιωματικών και οπλιτών του βυζαντινού στρατού από τους Άραβες στο Αμόριο της Φρυγίας.
1863
Η Εθνική Συνέλευση εκλέγει Βασιλέα της Ελλάδος τον Γεώργιο, δευτερότοκο γιο του πρίγκιπος Χριστιανού της Δανίας.
1919
Το Ελληνικό Σώμα στην Μεσημβρινή Ρωσία διεξάγει σκληρούς αγώνες προ της Οδησσού.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο μέτωπο της Τρεμπεσίνας.
1943
Μάχη του Φαρδυκάμπου στην περιοχή της Σιάτιστας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…