Θεσσαλία - Τρίκαλα

Το Ελληνικό τραγούδι χρωστά στον Βασίλη Τσιτσάνη την ολοκλήρωση του

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας στα εγκαίνια του Μουσείου στα Τρίκαλα

Στα επίσημα εγκαίνια του μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα που έγιναν από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, παρέστη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.
Ο κ. Κουρέτας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σπουδαία παρακαταθήκη που άφησε ο Βας. Τσιτσάνης στο ελληνικό τραγούδι και στο γεγονός ότι «η Θεσσαλία, η ιδιαίτερη πατρίδα του, ακούγεται πεντακάθαρα στις συνθέσεις του». 

Περισσότερα...

Δράσεις για παιδιά πλημμυροπαθών – «τα παιδιά κρούει»

(Μουσικοπαιδαγωγικό  Πρόγραμμα)

Στα χωριά της  Καλαμπάκας -Διάβα, Παναγιά και Χρυσομηλιά  - του Δήμου Μετεώρων,  που δοκιμάστηκαν σκληρά από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανέβηκαν «τρία χαρούμενα πλάσματα που τρελαίνονται με τους ήχους, τους χορούς και τα παιχνίδια». Έφεραν μαζί τους όργανα, παραδοσιακά και σύγχρονα  και  με τη συμμετοχή των  μαθητών ενθουσίασαν…ρυθμικά! Μια μοναδική εμπειρία,  μια  συγκινητική συνάντηση για μαθητές, δασκάλους και μουσικούς.

Περισσότερα...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων

Διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στον ατμοσφαιρικό χώρο του Μύλου Ματσόπουλου στα Τρίκαλα το περασμένο Σαββατοκύριακο το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας που συνδιοργάνωσαν  «ΕΝΟΑΘΕ- ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης e-trikala του Δήμου Τρικκαίων και των Επιμελητηρίων  Τρικάλων  και Λάρισας.

Περισσότερα...

Η Gilead Sciences Ελλάδος στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν

Εφτά μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες από το πέρασμα του φαινομένου “Daniel” που σάρωσε τη Θεσσαλία, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Ελλάδος παραμένει στο πλευρό των δοκιμαζόμενων κοινοτήτων και πολιτών, υλοποιώντας ένα συνεκτικό σχέδιο δράσεων για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές.

Περισσότερα...

Στη Λαμπαδηδρομία των Τρικάλων ο Δ. Κουρέτας

Στη Λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 πήρε μέρος ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, στο πλευρό του θρύλου του ελληνικού αθλητισμού, άλτη επί κοντώ Χρήστου Παπανικολάου.

Περισσότερα...

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας απένειμε μετάλλια στους αθλητές στα Παν. Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων

Ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ, Δημήτρης Κουρέτας απένειμε το  Σάββατο  το απόγευμα μετάλλια στους αθλητέςπου διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Εφήβων – Νεανίδων (U20) που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο  20-21 Απριλίου στα Τρίκαλα. Μεταξύ αυτών οι Ολυμπιονίκες Δημήτριος Αβράμης  και Γιώργος Κουτσιούμπας .

Περισσότερα...

Καλή νέα χρονιά από τα Καρκατζάλια του Γοργογυρίου του Δ. Τρικκαίων

Το ξόρκισμα του κακού με την υποδοχή του νέου χρόνου, στα μέσα ακριβώς του Δωδεκάμερου, για άλλη μια χρονιά τιμήθηκαν και γιορτάστηκαν στο Γοργογύρι του Δήμου Τρικκαίων την 1η Ιανουαρίου 2024. Παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά στην πρώτη του επίσκεψη στην αρχή της νέας θητείας, η γιορτή “μεγάλωσε”, με τη συμμετοχή και περισσότερων Καρκατζάλων και περισσότερων επισκεπτών.

Περισσότερα...

Σύγχρονο κλειστό Γυμναστήριο αποκτά η Πύλη

Στην κατασκευή νέου σύγχρονου κλειστού Γυμναστηρίου δυναμικότητας 490 θέσεων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Πύλη Τρικάλων. Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Πύλης. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 4.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα...

Χαρά, αισιοδοξία και περιβαλλοντική δράση με τον Σάκη Ρουβά στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Μεγάλη χαρά για όλους μαθητές και όλες τις μαθήτριες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων (οικισμός Φλαμουλίου). Ο αγαπημένος ερμηνευτής της νεολαίας και της… λίγο μεγαλύτερης νεολαίας επισκέφθηκε το σχολείο την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο δράσης περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που διοργανώθηκε με τη στήριξη και τη συνεργασία της εταιρίας φυσικού μεταλλικού νερού «ΘΕΟΝΗ», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου.

Περισσότερα...

Εκσυγχρονισμός πέτρινων ιστορικών κτιρίων του Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου από την Περιφέρεια

Τα πέτρινα κτίρια που στεγάζουν το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του ΑΠΘ στο Περτούλι συντηρεί και εκσυγχρονίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 96

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 20.00
Σελήνη
17 ημερών
1645
Αποβίβαση των πρώτων τουρκικών δυνάμεων στην βενετοκρατούμενη Κρήτη, στη Μονή Γωνιάς Χανίων.
1822
Οι επαναστατικές δυνάμεις αποκρούουν επίθεση των Τούρκων εναντίον του στρατοπέδου στο Κομπότι.
1824
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1825
Ήττα των Ελλήνων από τον Ιμπραήμ στα Τρίκορφα Αρκαδίας.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Δοϊράνη.
1920
Κατάληψη του Ελβανλάρ της Μικράς Ασίας.
1941
Αρχίζει στην Αίγυπτο η οργάνωση του Ελληνικού Στρατού Μέσης Ανατολής.
1944
Σφαγές Ελλήνων από Γερμανούς στη Σπάρτη και στον Πάρνωνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"