Η Περιφέρεια «υιοθετεί» το Τμήμα Διαιτολογίας- Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου στα Τρίκαλα

Πρόταση στη διοίκηση του Πανεπιστημίου να δρομολογήσει τις διαδικασίες

Στις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις του Τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, συνοδευόμενος από την ΑντιπεριφερειάρχηΠ.Ε. Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Τμήματος Αθανάσιο Μανούρα και το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο διακρίνεται για το αξιόλογο βιογραφικό και το υψηλό επιστημονικό κύρος.

Ο κ. Κουρέτας δήλωσε απογοητευμένος από τις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τους φοιτητές του Τμήματος, οι οποίες θυμίζουν …Βαλκάνια πριν την κατάρρευση του καθεστώτος, καθώς οι υλικοτεχνικές υποδομές και οι καμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθιστούν δυσχερές οποιοδήποτε ερευνητικό έργο.
Ο κ. Κουρέτας εξέφρασε τη βούληση της Περιφέρειας να «υιοθετήσει» το Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφολογίας, προχωρώντας σε προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τόσο τη μελέτη για την κατασκευή νέου κτιρίου στο οποίο θα στεγαστεί η Σχολή, όσο και την αντικατάσταση της σημερινής υλικοτεχνικής υποδομής και των εκπαιδευτικών μέσων.Κάλεσε δε, τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου να δρομολογήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.18
Δύση: 18.06
Τελευταίο Τέταρτο
1821
Στο Γαλάτσι της Μολδαβίας, Έλληνες επαναστάτες επιτυγχάνουν περιφανή νίκη επί του τουρκικού στρατού.
1908
Εκτελείται στον Ίσβορο Χαλκιδικής ο Μακεδονομάχος Μιχαήλ Γαλατσάνος.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται απελευθερωτής στην πόλη των Ιωαννίνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!