Θεσσαλία - Βόλος

Πώς η επιστήμη μας βοηθά να σπάσουμε τον κύκλο της βίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «SciCo - Επιστήμη Επικοινωνία», συνεχίζει τη σειρά εκδηλώσεων «Καφέ της Επιστήμης της Περιφέρειας Θεσσαλίας», που φέρνουν την επιστήμη πιο κοντά στους πολίτες μέσα από διάλογο και προβληματισμό για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Περισσότερα...

«Η υπογεννητικότητα στη χώρα μας δεν είναι αναστρέψιμη πλέον, αλλά μπορεί να σταθεροποιηθεί με στοχευμένες δράσεις»
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τρίτο «Καφέ της Επιστήμης της Περιφέρειας Θεσσαλίας» το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου, με θέμα: «Μαμά, πότε θα έρθω; Ελπίδα για την υπογονιμότητα& την υπογεννητικότητα στη χώρα μας».
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Στέφανος Χανδακάς, μαιευτήρας-γυναικολόγος, ενδοσκοπικός χειρουργός αναπαραγωγής και ιδρυτής της HOPEgenesis.

Περισσότερα...

Συνελήφθησαν, χθες (23-10-2025) στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βόλου, δύο ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, χθες τις μεταμεσονύχτιεςπρος πρώτες πρωινές ώρες στον Βόλο, οι δράστες προέβησαν στις κάτωθι πράξεις:

Περισσότερα...

Σε παιδιά τριτέκνων-πολυτέκνων και μονογονεϊκών οικογενειών καθώς και στο Ορφανοτροφείο

Στο πλαίσιο της δράσης της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας "Ψηφιακή επανεκκίνηση για όλους" πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας η διανομή 18 ηλεκτρονικών υπολογιστών που εξασφάλισε η Περιφέρεια, σε παιδιά τριτέκνων, πολυτέκνων και μονογονεϊκών οικογενειών καθώς και στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Περισσότερα...

Συνελήφθη, χθες (04-08-2025) το απόγευμα σε περιοχή της Εύβοιας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαντουδίου Εύβοιας, -1- αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου καθώς και σε βάρος αλλοδαπού συνεργού του που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.

Περισσότερα...

Που ανακαινίζονται με το Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»

Τις εργασίες ανακαίνισης που εκτελούνται σε τρεις σχολικές μονάδες στον Δήμο Βόλου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου», επιθεώρησαν, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμαςκαι ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Δημήτρης Αναγνώπουλος.

Περισσότερα...

Συνελήφθησαν στον Αλμυρό Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, -2- ανήλικοι, από τους οποίους ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες (24-07-2025) το βράδυ, ενήλικας ημεδαπός, κατόπιν προηγούμενης επικοινωνίας, μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, μετέβη σε σημείο του Αλμυρού προκειμένου να συναντηθούν με φερόμενη ανήλικη.

Περισσότερα...

Συνελήφθη, χθες (11-07-2025) το απόγευμα στον Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βόλου, ένας ημεδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, χθες το απόγευμα, ο προαναφερόμενος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και στην κατοχή του και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Περισσότερα...

Αποφασίστηκε η απασχόληση γεωπόνου στη Σκόπελο

Ύστερα από τις ενημερωτικές επισκέψεις που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις Βόρειες Σποράδες για αγροκτηνοτροφικά ζητήματα, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Τσέτσιλα και στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, η Περιφέρεια, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και σε συνεργασία με τους τρεις Δήμους της περιοχής, προχωρά σε στοχευμένες ενέργειες στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

Περισσότερα...

Συνελήφθη, σε περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βόλου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο καταπολέμησης διάδοσης των ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, έξω από την οποία εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 37

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.18
Δύση: 17.07
Σελήνη
28 ημερών
1822
Τουρκική επίθεση κατά της Ιεράπετρας και γενική υποταγή του Λασιθίου.
1823
Ο Κίτσος Τζαβέλλας, επικεφαλής 300 ανδρών, κατανικά στο Μεσολόγγι την εμπροσθοφυλακή του Μουσταή πασά.
1833
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη 100 πατριώτες.
1912
Ο Ελληνικός Στόλος απελευθερώνει την Ίμβρο.
1916
Δύναμη 3.000 γάλλων αποβιβάζεται στο Φάληρο και στον Πειραιά, για να καταλάβει στρατηγικά σημεία των Αθηνών.
1955
Η ομάδα Πιτσιλιάς της ΕΟΚΑ επιτίθεται στην φρουρά των μεταλλείων στο Μετσερό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!