Lifestyle - Υγεία

Βρετανία: Ραγδαία αύξηση εμφάνισης καρκίνου στους κάτω των 50 ετών, λόγω junk food

 alt-Φόβοι για παγκόσμια επιδημία
Τα ποσοστά καρκίνου μεταξύ των ατόμων κάτω των 50 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί κατά 24% από το 1995, σύμφωνα με στοιχεία.Ο αριθμός των ατόμων κάτω των 50 ετών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί κατά 24% μέσα σε δύο δεκαετίες, μια πιο απότομη αύξηση από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα, την οποία οι ειδικοί λένε ότι πιθανότατα συνδέεται με την αλματώδη αύξηση των επιπέδων παχυσαρκίας, το φθηνό τζανκ φουντ και την έλλειψη άσκησης.

Περισσότερα...

Μήπως αναπνέουμε λάθος σε όλη μας τη ζωή;

altΤρεις τρόποι να βελτιώσουμε την ανάσα μας
Αν και η αναπνοή είναι η πιο φυσιολογική διαδικασία που συντελείται από τον οργανισμό μας, εισπνέοντας και εκπνέοντας περίπου 25.000 φορές την ημέρα, πολλοί από εμάς δεν ξέρουν όντως πώς να το κάνουνΗ αναπνοή είναι μια αυτόματη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, που συχνά θεωρείται δεδομένη, καθώς συντηρεί τη ζωή, χωρίς να χρειάζεται συνειδητή διαδικασία. 

Περισσότερα...

Αλάτι: Πρέπει να το κόψουμε στο μισό

alt- Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
Τρώμε διπλάσια ποσότητα από αυτή που συνιστάται - Τι γίνεται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Το πολύ αλάτι συμβάλλει σε 10.000 θανάτους από καρδιαγγειακά αίτια στην Ευρώπη την ημέρα, αλλά στη χώρα μας καταναλώνουμε τη διπλάσια ποσότητα από αυτήν που συνιστάται για καλή υγεία.Υπερκατανάλωση γίνεται σε συνολικώς 52 από τις 53 χώρες που απαρτίζουν την ευρωπαϊκή περιφέρεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Μόνον σε μία, την Μάλτα, η μέση ημερήσια κατανάλωση άλατος περιορίζεται σε λιγότερα από 5 γραμμάρια ημερησίως που είναι η συνιστώμενη ποσότητα για τους υγιείς ανθρώπους.

Περισσότερα...

Εγκέφαλος: Πώς τον βλάπτουν οι καρδιακές παθήσεις;

altΚι όμως ο εγκέφαλος επηρεάζεται από την υγεία της καρδιάς. Τι είναι η καρδιογενής άνοια και τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευθούμε;Ενώ η άνοια θεωρείται εγκεφαλική νόσος, πρόσφατη επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι ο εγκέφαλος κινδυνεύει από τις καρδιακές παθήσεις, καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο γνωστικής εξασθένισης.Γνωστή με τον όρο “καρδιογενής άνοια”, πρόκειται για τον τύπο άνοιας που προκαλείται από καρδιακά νοσήματα, με τους ερευνητές να επισημαίνουν ότι τεκμηριώνεται ευρύτερα τόσο σε προκλινικές και όσο και σε κλινικές μελέτες.

Περισσότερα...

Θα αυξηθεί το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής στο μέλλον;

altΝέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι το προσδόκιμο ζωής θα αυξηθεί κατά σχεδόν 5 χρόνια έως το 2050 παρά τις γεωπολιτικές, μεταβολικές και περιβαλλοντικές απειλές. Τι σημαίνει όμως για την δημόσια υγεία;Τα τελευταία ευρήματα από την Global Burden of Disease Study, που δημοσιεύθηκαν στο Lancet, προβλέπουν ότι το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής θα αυξηθεί κατά 4,9 χρόνια στους άνδρες και 4,2 χρόνια στις γυναίκες μεταξύ 2022 και 2050.
 

Περισσότερα...

Μπορεί το μυστικό της ευζωίας να κρύβεται στα μικρά παιδιά;

altΤι μπορούμε να διδαχτούμε από τις νηπιακές ηλικίες
Ενέργεια στα ύψη, αστείρευτη περιέργεια και γέλιο είναι τα βασικά εργαλεία των μικρών παιδιών, με τα οποία απολαμβάνουν την ζωή. Όταν λοιπόν πρόκειται για την προσωπική μας ευτυχία, μπορούμε άραγε να εμπνευστούμε από αυτά;Ένα άρθρο των New York Times στάθηκε έμπνευση για το συγκεκριμένο θέμα. Εκεί, φιλοξενήθηκε ο Hasan Merali, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο McMaster και παιδίατρος στα επείγοντα περιστατικά, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει για ένα νέο του βιβλίο. 

Περισσότερα...

Οι επιστήμονες έφτιαξαν λίστα με 30 fast food που είναι πιο επικίνδυνα και από το κάπνισμα!

altΣύμφωνα με τους ειδικούς, τα άτομα με υψηλότερη πρόσληψη υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων είχαν κατά ένα πέμπτο περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία.Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το junk food, ζητώντας να αντιμετωπίζεται όπως το τσιγάρο, αφού διαπίστωσαν ότι τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με περισσότερα από 30 βλαβερές και θανατηφόρες παθήσεις. 
 

Περισσότερα...

Η κίνηση στο ντους που διασφαλίζει ότι θα γεράσουμε καλά

 alt– Δεν φαντάζεστε ποια είναι
Στη διάρκεια του καθημερινού σας ντους συνιστάται να κάνετε μια κίνηση - και με τα δυο χέρια - για τουλάχιστον μισό λεπτό που θα διασφαλίσει την κινητικότητά σας καθώς τα χρόνια περνούν.Το πλύσιμο της πλάτης σας την ώρα που βρίσκεστε στο ντους για λίγα δευτερόλεπτα καθημερινά μπορεί να διασφαλίσει καλυτερη και μεγαλύτερη κινητικότητα των ώμων και της σπονδυλικής στήλης, μια απαραίτητη προυποθεση για υγιή γήρανση.

Περισσότερα...

Καρδιακή ανακοπή: Δύο συμπτώματα που προειδοποιούν 24 ώρες νωρίτερα

altΠροειδοποιητικά σημάδια -και δυνητικά σωτήρια- θα δώσει 24 ώρες νωρίτερα η επικείμενη καρδιακή ανακοπή, σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική μελέτη.Ίσως η καρδιακή ανακοπή να μην είναι τόσο αιφνίδια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε προσφάτως στο The Lancet Digital Health, η οποία διατείνεται ότι ένας στους δύο που υπέστη την ξαφνική διακοπή της καρδιακής λειτουργίας είχε ένα τουλάχιστον προειδοποιητικό σύμπτωμα 24 ώρες πριν το συμβάν, διαφορετικό μεταξύ των δύο φύλων.

Περισσότερα...

Είστε διαρκώς κουρασμένοι; 5 λάθη που σας «ρουφούν» την ενέργεια

altΞυπνάτε κουρασμένοι, ενώ έχετε κοιμηθεί επτά με οκτώ ώρες; Αν και ο ύπνος παίζει μεγάλο ρόλο στην ενέργεια που θα έχουμε μέσα στη μέρα, υπάρχουν και άλλοι αναπάντεχοι παράγοντες, που «ρουφούν» την ενεργητικότητά μας.Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, ο αγώνας προς την τελειότητα αλλά και το να βάζετε τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σας ή να μην θέτετε διακριτά όρια, σας στερούν περισσότερη ενέργεια από ό,τι ίσως συνειδητοποιείτε, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βλάβη της δικής σας υγείας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 183

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Πρώτο Τέταρτο
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"