Ειδήσεις

Θεσσαλία

Καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή για τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο

alt-Είναι το μήνυμα που στέλνουν οι κάτοικοι των Κοινοτήτων
-Το Σάββατο επισκέφτηκε Καταφύγι, Αμπελικό και Καρδιτσομαγούλα – εντυπωσιακές σε όγκο οι συγκεντρώσεις


Ολοκληρώνεται σταδιακά ο κύκλος των επισκέψεων στις Τοπικές Κοινότητες για τον συνδυασμό «Καρδίτσα ο τόπος μας» καθώς το απόγευμα του Σαββάτου ο Δήμαρχος βρέθηκε διαδοχικά σε άλλες τρείς Κοινότητες του Δήμου μας: Καταφύγι, Αμπελικό και Καρδιτσομαγούλα υποδέχθηκαν ζεστά και με μεγάλη συμμετοχή, τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο. Αρχικά επισκέφτηκε το Καταφύγι όπου τον υποδέχθηκαν οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι: Ακρίβος Βασίλειος, Γερούκης Λάμπρος, Καραβασίλη Σωτηρία, Ράπτη Παναγιώτα και Στεργιόπουλος Φώτης.

Περισσότερα...

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και τον καθαρισμό ρεμάτων-ποταμών

altΑπό την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συνεχείς, τιτάνιες και σε πείσμα των δυσκολιών είναι οι προσπάθειες των μηχανημάτων και του προσωπικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σήμερα Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας , την απομάκρυνση φερτών υλικών από δρόμους, τους καθαρισμούς γεφυρών, ποταμών, ρεμάτων, την αποκατάσταση και ενίσχυση αναχωμάτων.

Περισσότερα...

Καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή για τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο

altΕίναι το μήνυμα που στέλνουν οι κάτοικοι των χωριών

Την Παρασκευή  επισκέφτηκε Πτελοπούλα, Μέλισσα, Σταυρό και Αγ. Θεόδωρο

Άλλος ένας εξαιρετικός κύκλος επισκέψεων για τον συνδυασμό «Καρδίτσα ο τόπος μας» έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής καθώς έγιναν επισκέψεις διαδοχικά σε τέσσερις Κοινότητες του Δήμου μας: Πτελοπούλα, Μέλισσα, Σταυρός και Αγ. Θεόδωρος υποδέχθηκαν ζεστά και με μεγάλη συμμετοχή,  τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο. Το απόγευμα της Παρασκευής βρέθηκε στην Πτελοπούλα όπου τον υποδέχθηκαν οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι: Βαρλάγκας Βασίλειος, και Καραγιάννη Αικατερίνη. 

Περισσότερα...

Παράταση των επιδομάτων ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και επίδομα στέγασης

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας &Αμεα του Δήμου Καρδίτσας σας ενημερώνει ότι:
Υπεγράφη και προωθείται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση κοινή υπουργική απόφαση, λόγω των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν από τις καταστροφικές πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (κακοκαιρία Daniel), με την οποία παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επιδόματος Στέγασης στις περιπτώσεις που, λόγω λήξης της ισχύος τους, απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον μήνα Σεπτέμβριο 2023 και αντίστοιχα για δύο (2) μήνες στις περιπτώσεις που απαιτείται υποβολή νέας αίτησης τον μήνα Οκτώβριο 2023 για την επανένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα.

Περισσότερα...

Προτάσεις και μέτρα για βοήθεια προς μαθητές και φοιτητές από τον Δήμο Παλαμά

altΚλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη επισκέφτηκε τον Παλαμά και διάφορες σχολικές μονάδες και είδε προβλήματα και θέματα που δημιουργήθηκαν με το πέρασμα της κακοκαιρίας ΄΄Daniel΄΄. Ο Υπουργός συνομιλώντας με τον δήμαρχο Γιώργο Σακελλαρίου αλλά και με εκπαιδευτικούς και γονείς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ΄΄έχω χρέος να υιοθετήσω τα σχολεία του Δήμου σας΄΄ και για τον λόγο αυτό εξήγγειλε μέτρα που πολλά από αυτά υλοποιήθηκαν άμεσα.

Περισσότερα...

Θερμή υποδοχή στις Τ.Κ. για τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Καρδίτσας Β. Τσιάκο

altΤην Παρασκευή επισκέφτηκε Αγιοπηγή, Ρούσσο και Καλλίθηρο

Μήνυμα νίκης για τον συνδυασμό «Καρδίτσα ο τόπος μας» με επικεφαλής τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο έρχεται από κάθε χωριό του Δήμου. Ο Δήμαρχος μετά τη διακοπή των επισκέψεων από την προηγούμενη Δευτέρα καθώς προτεραιότητά του ήταν να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κακοκαιρίας Elias, συνεχίζει τις περιοδείες του στις κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας.

Περισσότερα...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο περιφέρειας Θεσσαλίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, κατά περίπτωση, λόγω των πρόσφατων δυσμενών καιρικών φαινομένων και της εκτέλεσης εργασιών για την αποκατάσταση βλαβών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Περισσότερα...

Απάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας στοv κ. Ι. Γεννάδιο περί της οικονομικής κατάστασης του Δήμου

κ. Διευθυντά
Στον τοπικό τύπο δημοσιεύτηκε άρθρο του κ. Ι. Γεννάδιου περί της οικονομικής καταστάσεως του Δήμου. Για την ακρίβεια των πραγμάτων θα θέλαμε επισημάνουμε τα εξής:
Κατ’ αρχάς είναι παρήγορο πως έστω και αργά ο κ. Γεννάδιος αντιλήφθηκε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι αρμοδιότητας του Δήμου και έτσι επιχειρεί να αλλάξει πεδίο κριτικής. Βέβαια συνετέλεσε σε αυτό και η διάψευση των κρυφών ελπίδων, ορισμένων ομοτράπεζών του ότι: «αφού δεν πλημμύρισε η πόλη με τον Daniel, θα πλημμυρίσει με τον Elias». Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για τους πολίτες της Καρδίτσας για μια ακόμη φορά οι «Κασσάνδρες» διαψεύστηκαν.

Περισσότερα...

Πτώση πολιτικού ελικοπτέρου στην Βόρεια Εύβοια - Επέβαινε μόνο ο πιλότος

altΠολιτικό ελικόπτερο τύπου Α-109, κατέπεσε στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, με πληροφορίες του CNN Greece να αναφέρουν ότι χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή Αχλάδι.
Στο ελικόπτερο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Μαντούδι - Βόλος, επέβαινε μόνο ο πιλότος.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από την περιοχή Αχλάδι, το ελικόπτερο έκανε έναν περίεργο ελιγμό και στη συνέχεια άκουσαν ένα κρότο.

Περισσότερα...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Παρασκευή στους Σοφάδες

Για την αποκατάσταση σοβαρής βλάβης που προκλήθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ από κεραυνούς, από τη ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώθηκε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος  από τις 8:00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 29/9, η οποία θα επηρεάσει την πόλη των Σοφάδων.


 

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 393

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.25
Δύση: 18.09
Σελήνη
17 ημερών
1540
Υπογράφεται με γαλλική μεσολάβηση συνθήκη ειρήνης, η οποία τερματίζει τον τρίτο βενετο-τουρκικό πόλεμο.
1794
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Ηλιούπολη τον νεομάρτυρα Γεώργιο από τη Φιλαδέλφεια.
1823
Αποτυχημένη επίθεση Τουρκαλβανών κατά του Αιτωλικού.
1828
Το Γαλλικό Εκστρατευτικό Σώμα εκδιώκει τα τελευταία τουρκοαιγυπτιακά στρατεύματα του Ιμπραήμ από την Πελοπόννησο.
1916
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τους Αγίους Σαράντα, το Δέλβινο, το Αργυρόκαστρο, το Παλαιόκαστρο και το Σουμπάσι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"