altΟ Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος της  Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), στηρίζει και συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει το συνδικάτο Οικοδόμων, την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30μμ για τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Εμείς οι γυναίκες του συλλόγου  καλούμε όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της Καρδίτσας, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, που προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα  με τις ανάγκες τις οικογένειας ενώ η ακρίβεια σπάει κόκκαλα, να δώσουμε δυναμικό στην κινητοποίηση παρόν μαζί με το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Καρδίτσας και άλλους φορείς.
Μαζί με τις ανατιμήσεις σε είδη βασικής κατανάλωσης, οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ στο δρόμο της «απελευθέρωσης» της ενέργειας, που έστρωσε κι ο ΣΥΡΙΖΑ, λεηλατούν το ήδη μειωμένο εισόδημα των εργαζομένων που δίνουν αγώνα επιβίωσης. Μαζί με τις αυξήσεις στα καύσιμα,  το ήδη πετσοκομμένο  εισόδημα των οικογενειών μας, ετοιμάζονται να το «ροκανίσουν» παραπέρα και οι κάθε είδους φόροι, “πράσινοι” και άλλοι, που θα φορτώσουν στον λαό από τους επόμενους  μήνες.
Η εκτίναξη της τιμής στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε ήδη να μετακυλύεται στους λογαριασμούς ρεύματος και η επιβάρυνση για τα λαϊκά νοικοκυριά τους επόμενους μήνες θα είναι δυσβάσταχτη. Αυτή η κατάσταση επιβαρύνεται από την πολιτική των παρόχων ρεύματος οι οποίοι κόβουν με την πρώτη ευκαιρία το ρεύμα στα λαϊκά νοικοκυριά που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα πανάκριβα τιμολόγια. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς ολοκληρώθηκε η «απελευθέρωση» της ενέργειας η οποία αποτελεί εμπόρευμα και μάλιστα χρηματιστηριακό προϊόν.
Δεν ανεχόμαστε η ενέργεια να αποτελεί πανάκριβο εμπόρευμα. Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε άλλη μια φορά για τα κέρδη των αφεντικών και των μονοπωλιακών ομίλων.
Διεκδικούμε:
•Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.
•Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
•Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις. Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
•Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης, φυσικού αερίου.
•Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
•Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.

Δευτέρα 26/9/2022 ώρα 6:30 μμ - Συγκέντρωση Υψηλάντου και Χατζημήτρου.
ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΤΟ  Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.34
Δύση: 19.17
Σελήνη
18 ημερών
1832
Η Ακαρνανία προσαρτάται στο Ελληνικό Κράτος, μετά από απόφαση των Προστάτιδων Δυνάμεων.
1864
Θάνατος του Στρατηγού Μακρυγιάννη.
1941
Γερμανικά στρατεύματα εισέρχονται στην Αθήνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"