Αναφορές του Γ. Κωτσού σε Πιερρακάκη - Ζαχαράκη - Αυγενάκη για περαιτέρω στήριξη των πλημμυροπαθών

Ο Βουλευτής ΝΔ Ν.Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός, με τρεις εκτενείς αναφορές προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, και την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ζητά πρόσθετα μέτρα στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας.

Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας ‘’Daniel’’ , έπληξε ανεπανόρθωτα τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής μας και διατάραξε την κοινωνική και οικονομική ζωή των κατοίκων. Οι καταστροφές στην αγροτική παραγωγή και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είναι τεράστιες έως ολικές. Το 55% του Δήμου Παλαμά βρέθηκε στο έλεος της πλημμύρας και 23 Δημοτικές Κοινότητες έχουν χαρακτηριστεί καθολικά  πληγείσες. Ως εκ τούτου, κρίνεται επιτακτική ανάγκη εισροής πρόσθετων πόρων. Καθώς θα  ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή, τις επιχειρήσεις μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, τις επιχειρήσεις που παρέχουν βασικές υπηρεσίες στον τοπικό πληθυσμό και θα προωθήσουν τα μικρά δημοσίου χαρακτήρα έργα, όπως αυτά προβλέπονται στο πλαίσιο των στρατηγικών ΤΑΠ/ΤοΚ  LEADER του Σ.Σ. ΚΑΠ 2023 -2027.
Στο σύνολο των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και κυρίως στον Δήμο Παλαμά έχουν καταρρεύσει πολλές κατοικίες από την σφοδρότητα των πλημμυρικών φαινομένων, ενώ πολύ περισσότερες έχουν υποστεί φθορές , που καθιστούν ασύμφορή την αποκατάστασή τους. Οι άμεσες βιοτικές ανάγκες των πληγέντων αντιμετωπίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την τοπική αυτοδιοίκηση, την τοπική κοινωνία και κυρίως τους νέους εθελοντές. Μετά την ύφεση των καιρικών συνθηκών, ένας σημαντικός αριθμός εκ των πληγέντων βρίσκεται σε στεγαστικό αδιέξοδο .
Ο βουλευτής, Γιώργος Κωτσός, ζήτησε να εξεταστεί διεξοδικά το εν λόγω ζήτημα και να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση και οι συμπληρωματικές δράσεις που προτείνονται από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας. Τόνισε επίσης, πως κρίνεται επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν οι άστεγοι συμπολίτες μας.
Επιπρόσθετα, ο βουλευτής Ν.Καρδίτσας, εστίασε με σχετική του αναφορά, στην αδήριτη ανάγκη να μεριμνήσει το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, ώστε να μετεγγραφούν οι Θεσσαλοί φοιτητές, που φοιτούν σε άλλα πανεπιστήμια, στα αντίστοιχα τμήματα της Θεσσαλίας. Με τη μόνη προϋπόθεση , εντοπιότητα και τόπο μόνιμης κατοικίας σε πόλεις και χωριά της Θεσσαλίας, καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μεταγραφόμενων σε κάθε αντίστοιχο τμήμα.  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΤΣΟΥ

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Πρώτο Τέταρτο
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"