20 νόστιμα μεζεδάκια για να απολαύσετε με καλή παρέα

altΈφτασε η πρώτη Κυριακή της Αποκριάς και είναι ωραία αφορμή για ανεπίσημα φιλικά καλέσματα στο σπίτι. Γι’ αυτό και αυτή τη φορά σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε μεζέδες που προσφέρονται για τέτοιου είδους συγκεντρώσεις.
Πρασοτηγανιά με χοιρινό και λουκάνικο
Η λατρεμένη πρασοτηγανιά με τη γλύκα των πράσων και την προσθήκη του λουκάνικου είναι ένα ιδανικό καθημερινό πιάτο, αλλά και ένα πεντανόστιμο μεζεδάκι. Απολαύστε το με πολίτικη λαχανοσαλάτα, ψωμί και λίγο λευκό κρασί. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο!
Φέτα ψητή µε ντοµάτα και ρίγανη
Φτιάχνουμε την αγαπημένη φέτα ψητή µε ντοµάτα και ρίγανη και συνοδεύουμε τα φαγητά μας. Ωραίο μεζεδάκι για την παρέα.
Το τέλειο μεζεδάκι: κοκκινιστές πιπεριές με κρεμμυδάκι και μπούκοβο
Αυτό το ορεκτικό μεζεδάκι με τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές και την προσθήκη του μπούκοβου γίνεται ταιριαστό μεζεδάκι για το τσίπουρο μας.
Ταλαγάνι με πιπεριά, μουστάρδα και πορτοκάλι
Όπως όλα τα ελληνικά τυριά έτσι και το ταλαγάνι γίνεται ο απόλυτος μεζές για το κρασί ή τη μπίρα μας. Εδώ το συνδυάζουμε με πιπεριά Φλωρίνης, μουστάρδα και πορτοκάλι για μια έκρηξη γεύσεων.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.26
Δύση: 17.59
Σελήνη
18 ημερών
360
Εγκαινιάζεται στην Κωνσταντινούπολη ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας από τον Αυτοκράτωρα Κωνστάντιο.
1878
Επαναστατικά τμήματα της Θεσσαλίας αποκρούουν τις τουρκικές επιθέσεις εναντίον της Μακρινίτσας του Πηλίου.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την κορυφή 1723 του υψώματος Γκόλικο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!