Αναχαίτιση του ενεργειακού κόστους το θέμα συνάντησης Σκόνδρα- Σκρέκα

Συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα, είχε η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, όπου συζήτησαν το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει από την άνοδο των τιμών αερίου και καυσίμων.
Η Βουλευτής εξέφρασε τον προβληματισμό της και την αγωνία των πολιτών, που μηδενός εξαιρουμένου, θίγονται από την έκρηξη της ακρίβειας.

Ειδική αναφορά έκανε στα νοικοκυριά, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σ’ αυτή την ακρίβεια.
Παράλληλα, συζητήθηκε επί μακρόν το μεγάλο κόστος που επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων είδαν τα τιμολόγια να αυξάνονται κατακόρυφα και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους αγρότες που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν καλλιεργητικές εργασίες, με τα καύσιμα σε τιμές υπέρογκες.
Η κ. Σκόνδρα ανέπτυξε σκέψεις και κατέθεσε προτάσεις, που θα μπορούσαν να συμβάλουν θετικά, για την αναχαίτιση του ζητήματος που έχει προκύψει. Αναφέρθηκε στην κινητροδότηση για φωτοβολταϊκά σε οικίες και επιχειρήσεις, ώστε οι καταναλωτές να καλύπτουν τις ιδίες ανάγκες τους.
Επανήλθε, επίσης, στην πρόταση που είχε καταθέσει από την ανάληψη της διακυβέρνησης, σχετικά με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και που ο κ. Σκρέκας, είχε ειδικά ασχοληθεί, όπως και για τη λειτουργία της Μεσοχώρας και την αποπεράτωση των έργων του Αχελώου.
Θέματα, τα οποία η κ. Σκόνδρα είχε συζητήσει και στην τελευταία συνάντηση, που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Σκρέκας τη διαβεβαίωσε ότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή ακρίβεια, η οποία ξεκίνησε από την πανδημία και επιδεινώθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επίσης τη διαβεβαίωσε, ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε να ανακουφιστούν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα, δεδομένου ότι τους ενώνει η εκλογή τους στη Δυτική Θεσσαλία, η γνώση των προβλημάτων που είναι κοινά στην περιοχή, αλλά και μια μακρά φιλία, αφού είχαν εκλεγεί μαζί για πρώτη φορά το 2012.
Τέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια εκ νέου συνάντηση.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.27
Δύση: 18.42
Σελήνη
26 ημερών
717
Ανέρχεται στον θρόνο της Αυτοκρατορίας ο Λέων Γ΄, ιδρυτής της Δυναστείας των Ισαύρων.
1821
Ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επαναστάσεως στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πατρών.
1826
Ο Κιουταχής επιχειρεί να καταλάβει το νησί Κλείσοβα, απέναντι από το Μεσολόγγι.
1833
Πεθαίνει στο Παρίσι ο Αδαμάντιος Κοραής.
1838
Πρώτος επίσημος εορτασμός της ημέρας ως Εθνικής Εορτής.
1854
Ο Ν. Φιλάρετος από το Προμύριο Πηλίου κηρύσσει την Επανάσταση στο Πήλιο.
1896
Τελούνται στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
1905
Το Σώμα του Υπολοχαγού Βάρδα προσβάλλει το βουλγαρικό χωριό Χαγορίτσανη και προκαλεί μεγάλες απώλειες στους κομιτατζήδες.
1932
Τελούνται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου στον χώρο μπροστά από τη σημερινή Βουλή των Ελλήνων.
1938
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός της Ελλάδος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!