Ασημίνα Σκόνδρα: «Λιγότεροι φόροι- περισσότερες επενδύσεις»

Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025, αφορά μειώσεις φόρων και δημιουργία νέου πλούτου, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, αναφερόμενη στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων. 

Χαρακτηριστικά τονίζει ότι: «το νομοσχέδιο βρίσκεται στο κέντρο της ιδεολογίας και της οικονομικής πολιτικής, της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Λιγότεροι Φόροι – Περισσότερες επενδύσεις.
Μειώνουμε την φορολογική επιβάρυνση εισοδημάτων και τα υπόλοιπα φορολογικά βάρη.
Ταυτόχρονα, ανοίγουμε νέους ορίζοντες στην οικονομία. Μετά από χρόνια αδράνειας και πολιτικής κωλυσιεργίας, ξεκινάμε, το εμβληματικό έργο του Ελληνικού. Την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση, στα χρονικά του κράτους μας.
Φαίνεται ξεκάθαρα, ποια κόμματα επιδιώκουν την πρόοδο και την ανάπτυξη. Θετική ψήφο, έλαβε επί της Αρχής, από τη Νέα Δημοκρατία και μόνο. Η αρνητική στάση της Αντιπολίτευσης, σημαίνει ότι:
Λέει όχι, στην ευόδωση των προσπαθειών και των θυσιών των Ελλήνων. Λέει όχι, σε μία Ελλάδα, που ανακάμπτει και αφήνει πίσω της, την μιζέρια και την μοιρολατρία.
Λέει όχι, σε όσα έχουμε σχεδιάσει, τολμήσει, πετύχει ως χώρα.
Λέει όχι, στις επιτυχίες, που αναγνωρίζονται διεθνώς, μόνο και μόνο, επειδή επιτεύχθηκαν από την Ν. Δ.
Υπονομεύουν τις προσπάθειες που γίνονται, και επαναφέρουν την εμπιστοσύνη και αξιοπιστία της χώρας, στο παγκόσμιο στερέωμα.
Διανύσαμε μία πολύ δύσκολη χρονιά, λόγω της πανδημίας. Περιοριστήκαμε όλοι, για να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία και να προστατεύσουμε εαυτούς και συνανθρώπους μας. Οικονομίες γονάτισαν, από το πάγωμα των δραστηριοτήτων.
Όμως η Κυβέρνησή  κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, στηρίζοντας όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, ώστε η πανδημία να μην επιφέρει νέα οικονομική κρίση.
Με τα λίγα οικονομικά περιθώρια, που διαθέτει η εθνική μας οικονομία, δημιουργήσαμε αναχώματα, κρατώντας τις επιχειρήσεις ζωντανές και τους εργαζόμενους ασφαλείς.
Με την αρχή της ελευθερίας, ξεκινάει και το πρόγραμμα ανάκαμψης και νέων επενδύσεων. Η δικαίωση των προσπαθειών μας, αντικατοπτρίζεται στα μάτια των πολιτών, αλλά και στις σχέσεις μας με τους εταίρους.
Αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ, υποκρίνονται ότι δεν τα βλέπουν.
Προσπαθούν να δημιουργήσουν εμπόδια και να προκαλέσουν αναστάτωση, λειτουργώντας ως τροχοπέδη κάθε μεταρρυθμιστικής προσπάθειας.
Φορώντας τις κομματικές παρωπίδες, εμμονικά επιλέγουν το μονοπάτι της σύγκρουσης και εμπρηστικά σαμποτάρουν, όποιες αλλαγές βελτιώνουν την λειτουργία της χώρας και αναβαθμίζουν, τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Ο μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός, είναι μια ουσιαστική και όχι τυπική διαδικασία, με σαφή επενδυτικό προσανατολισμό.
Θα έρθουν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενισχύοντας το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τα επόμενα έτη, στοχεύουμε στην επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων, θετικών ρυθμών ανάπτυξης.
Την περίοδο από το 2023 έως το 2025, το ΑΕΠ θα «κερδίζει» πάνω από 10 δις. ετησίως. Κινητήρια δύναμη θα αποτελέσουν, οι επενδύσεις μέσω του Εθνικού Σχέδιου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών, η ιδιωτική κατανάλωση και η αποκλιμάκωση της ανεργίας.
Παρά την πανδημία, η ανεργία έμεινε αμετάβλητη από το 2020 στο 16% και θα μειώνετε σταθερά, ώστε να καταλήξει στο 11% το 2025.
Το δημόσιο χρέος, υποχωρεί από το 205% του ΑΕΠ το 2020, για να φτάσει κάτω από το 160% το 2025.
Μάρτυρας της επιτυχίας η διάθεση των ελληνικών ομολόγων, στη δευτερογενή αγορά, με ιστορικά χαμηλό κόστος χρηματοδότησης.
Το ορατό τέλος της πανδημίας και η σταθερή υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος, αφυπνίζουν την οικονομική δραστηριότητα και βελτιώνουν το οικονομικό κλίμα.
Παράλληλα υλοποιούνται νέα μέτρα, που στηρίζουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές που αποτελούν τον βασικό κορμό του παραγωγικού ιστού και απασχολούν το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων.
Στόχος να διευκολυνθεί η μετάβαση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, στη μετά-Covid εποχή, χωρίς απώλειες θέσεων εργασίας.
Αναφέρω χαρακτηριστικά:
-Την αναστολή εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες για την περίοδο 2021-2022,
-Την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση μικρών επιχειρήσεων,  μέσω των ΟΤΑ,
-Την επιδότηση δανείων σε φυσικά πρόσωπα, μέσω του ΓΕΦΥΡΑ και μέσω του «Γέφυρα 2», την επιδότηση δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία.
-Πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών επιχειρήσεων, ύψους 500 εκατ. Ευρώ.
-Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης, μέσω του ΕΣΠΑ, για την εστίαση, τον τουρισμό, τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους.
-Νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα, μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, για πολύ μικρές επιχειρήσεις.
-Ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω του προγράμματος των 100.000 θέσεων εργασίας, με ειδική πρόβλεψη για τους εποχικά απασχολούμενους,
-Μείωση προκαταβολής φόρου, επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.
-Μείωση του ποσοστού φορολογίας, νομικών προσώπων από 24% στο 22%.
-Από το 2022  μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου, που προκύπτει από επιχειρηματική δραστηριότητα φυσικών προσώπων στο 55% και των νομικών προσώπων στο 80%.
Στόχος της Κυβέρνησης είναι η στήριξη της ρευστότητας και της αγοράς εργασίας, κατά τη μετάβαση στην μετά-Covid εποχή.
Μειώνονται δραστικά, οι επιπτώσεις της πανδημίας στον παραγωγικό ιστό, ενώ παράλληλα ακολουθούμε, μία βιώσιμη δημοσιονομική πολιτική, ώστε να προκύπτουν ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Προτεραιότητα μας, είναι η ομαλή επανεκκίνηση της εθνικής μας οικονομίας, κάτι που εξαρτάται άμεσα, από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και την βελτίωση των όποιων μακροοικονομικών ανισορροπιών, διατηρούνται στην ελληνική οικονομία».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 18.31
Σελήνη
13 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Επέτειος
 
Είναι 3 φίλοι και ετοιμάζουν την καθιερωμένη τους εξόρμηση για κυνήγι χωρίς τις γυναίκες τους. Ο ένας όμως αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα και λέει στους άλλους δύο μες στην στενοχώρια πως δεν θα πάει φέτος μαζί τους. «Αν πας και φέτος για κυνήγι και με αφήσεις μόνη μου στην επέτειό μας θα σε χωρίσω..» του είπε η γυναίκα του και αυτός δεν ήθελε να τη χάσει.
Ετοιμάστηκαν οι άλλοι 2 με κρύα καρδιά και πήγαν. Ξαφνικά βλέπουν και τον τρίτο να έρχεται μέσ’ την καλή χαρά! «Τι έγινε;» του λένε, «πώς και ήρθες τελικά; Σε άφησε η γυναίκα σου;» «Ναι!» τους λέει, «είχαμε επέτειο σήμερα και είχε φέρει στο σπίτι κάτι μαστίγια που φοβήθηκα και σχοινιά χοντρά, κάτι αλυσίδες, κάτι λουκέτα, κάτι χειροπέδες και μου λέει: «Γδύσε με» και εγώ την έγδυσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με, με το σχοινί» και εγώ την έδεσα. Μετά μου λέει: «Δέσε με και με την αλυσίδα και βάλε και το λουκέτο» την έδεσα και με την αλυσίδα και έβαλα και το λουκέτο. Μετά μου λέει: «Φόρα μου και τις χειροπέδες» και τις έβαλα και αυτές. Μετά μου λέει: «Τώρα κάνε ό,τι πραγματικά θες» και να ‘μαι!!!»