Ασ. Σκόνδρα: Επανέρχεται το απευθείας δρομολόγιο Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα

Επαναλειτουργεί από αύριο, Μ. Τετάρτη, το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 884 και 885 Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα, εξυπηρετώντας επιβάτες της δυτικής Θεσσαλίας, μεταξύ των οποίων και της Καρδίτσας. Μία εξέλιξη, που ικανοποιεί τους πολίτες και τους Συλλόγους Φίλων Σιδηροδρόμων Καρδίτσας – Τρικάλων, οι οποίοι ζητούσαν επισταμένως  την επαναλειτουργία της εν λόγω γραμμής.

Σε δήλωση της, η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, δηλώνει:

«Μετά την επιστολή, που έλαβα από τους Συλλόγους Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας-Τρικάλων, που ζητούσαν την συμβολή μου, ώστε να επαναλειτουργήσει το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 884 / 885 Αθήνας – Καλαμπάκας – Αθήνας, προχώρησα σε παρέμβαση στον αρμόδιο Υπουργό, κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη και του έθεσα το εν λόγω ζήτημα.

Εξήγησα στον κ. Υφυπουργό, ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο, ανεστάλη τον περασμένο Νοέμβριο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.,στο πλαίσιο περιορισμού άσκοπων μετακινήσεων και αποφυγής συνωστισμού του επιβατικού κοινού.

Ενόψει των ημερών του Πάσχα, και με δεδομένο, ότι από 15 Μαΐου, ανοίγει η τουριστική περίοδος σε όλη τη χώρα, τόνισα την αναγκαιότητα επαναδρομολόγησης αυτού του συρμού, για την εξυπηρέτηση όσων ταξιδιωτών, κατοίκων και επισκεπτών, της δυτικής Θεσσαλίας προτιμούν το τραίνο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, με είχε διαβεβαιώσει, ότι θα επιληφθεί του θέματος για την άρση της αναστολής.

Με ικανοποίηση ενημερώθηκα από τον Υφυπουργό, ότι από την Μεγάλη Τετάρτη, το δρομολόγιο επανέρχεται και από εδώ και στο εξής, η προσπάθεια μου θα επικεντρωθεί, στο να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του, χωρίς άλλη αναστολή.»  

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 20.01
Σελήνη
4 ημερών
1570
Μανιάτες, Κυθηριώτες και αγήματα του βενετικού στόλου αρχίζουν την πολιορκία του Πόρτο Κάγιο.
1821
Ο Χουρσίτ Πασάς καταστρέφει τους Καλαρρύτες και το Συρράκο Ηπείρου.
1822
Ήττα των Ελλήνων από τους Τούρκους στην Πλάκα Σουλίου.
1850
Αναγνώριση του αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
1908
Θάνατος του Μακεδονομάχου Χρ. Δούλη από την Φλώρινα.
1958
Οι Τούρκοι σκοτώνουν στην Πάφο με πελέκια και μαχαίρια τον Αριστείδη Παπαδόπουλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!