Παρέμβαση Κωτσού σε Κικίλια για περαιτέρω στελέχωση της Μ.Μ.Αναιμίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας

Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Πασχόντων Θαλασσαιμίας Καρδίτσας (ΣΥ.ΠΑ.ΘΑ.Κ.) συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Νικολάου, με τα μέλη κ.κ. Σεραφείμ Αρβανίτη και Μάρκο Ψηφή, οι οποίοι και έθιξαν το θέμα της υποστελέχωσης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Αμέσως μετά την σχετική ενημέρωση, ο κ. Κωτσός προχώρησε σε παρέμβαση στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια για την πρόσληψη τουλάχιστον ενός γιατρού Αιματολόγου, αλλά και αναγκαίου νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού.
Σχετικά με το ζήτημα ο Βουλευτής δήλωσε τα παρακάτω :
«Η ραγδαία εξάπλωση παγκοσμίως της νόσου COVID-19, άλλαξε ριζικά τις ζωές όλων μας. Οι έκτακτες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε και στη χώρα μας είναι πρωτόγνωρες, ενώ το ιατρικό προσωπικό δίνει σκληρές μάχες σε όλη την επικράτεια για να ανταπεξέλθει και μέχρι τώρα το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία,στη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων εκατό ετών! Η κυβέρνησή μας, από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της φονικής πανδημίας, επικέντρωσε τις προσπάθειές της στην προστασία των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας λειτουργεί από το 1981 και έχει επιτελέσει σπουδαίο έργο στο Νομό μας, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στους πάσχοντες και στις οικογένειες τους. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, γι’ αυτό κατέθεσα σχετική Αναφορά μου στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ζητώντας να προχωρήσει το γρηγορότερο δυνατό στις απαραίτητες ενέργειες κάλυψης των κενών στη Μονάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.58
Δύση: 18.21
Τελευταίο Τέταρτο
838
Αποκεφαλισμός στρατηγών, αξιωματικών και οπλιτών του βυζαντινού στρατού από τους Άραβες στο Αμόριο της Φρυγίας.
1863
Η Εθνική Συνέλευση εκλέγει Βασιλέα της Ελλάδος τον Γεώργιο, δευτερότοκο γιο του πρίγκιπος Χριστιανού της Δανίας.
1919
Το Ελληνικό Σώμα στην Μεσημβρινή Ρωσία διεξάγει σκληρούς αγώνες προ της Οδησσού.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο μέτωπο της Τρεμπεσίνας.
1943
Μάχη του Φαρδυκάμπου στην περιοχή της Σιάτιστας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…