Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων, προχθές, 18 Ιανουαρίου 2023 τις μεταμεσονύχτιες ώρες στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε., εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Μαγνησίας, I.X. Φορτηγό αυτοκίνητο, με αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο έφερε μηχανισμό αλλοίωσης στοιχείων του ευφυούς ταχογράφου (smart).

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αρχικά από τον έλεγχο, διαπίστωσαν τη μη αποτύπωση των πραγματικών ωρών εργασίας του οδηγού και κατ’ επέκταση των διανυθέντων χιλιομέτρων.
Ακολούθως, το όχημα ακινητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για περαιτέρω έλεγχο. Κατά τον έλεγχο αυτού, εντοπίστηκε η τοποθέτηση πρόσθετης ηλεκτρονικής συνδεσμολογίας, η οποία έδινε τη δυνατότητα στον οδηγό να επεμβαίνει στην καταγραφή των δεδομένων από τον ταχογράφο σχετικά με τη δραστηριότητά του (όπως στις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, στην ταχύτητα του οχήματος και στα διανυθέντα χιλιόμετρα).
Η συσκευή παραποίησης αφαιρέθηκε, ενώ στον οδηγό και στην ιδιοκτήτρια εταιρία επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.  



 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.32
Δύση: 19.19
Σελήνη
13 ημερών
1824
Σφαγές αμάχων στην Κρήτη.
1825
Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Μιαούλη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στην Μεθώνη.
1878
Λήγει η επανάσταση των Μακεδόνων στην Πουλιάνα και στην Κοκκινομηλού.
1897
Υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού στη Θεσσαλία.
1907
Ο αγωνιστής Προκόπιος Κομπόκης φονεύεται στην Καλλιθέα Δράμας, σε συμπλοκή με συμμορία Κομιτατζήδων.
1941
Αρχίζει η μάχη της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Καλαμάτα.
Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον στρατηγό Τσολάκογλου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!