Σε εξέλιξη από την Περιφέρεια έργα οριστικής αποκατάστασης αναχωμάτων σε Κουλούρι και Φαλάνη

Νέα  αυτοψία της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Μαρίας Γαλλιού
 
Νέα αυτοψία στα εν εξελίξει έργα οριστικής αποκατάστασης αναχωμάτων στις Δημοτικές Κοινότητες Κουλουρίου και Φαλάνης του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποίησε η χωρική Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας, Μαρία Γαλλιού. 
Ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της οριστικής ενίσχυσης των αναχωμάτων στην Τ.Κ. Κουλουρίου με λιθορριπές και συρματοκιβώτια, για την προστασία του κείμενου οικισμού, καθώς και για την οριστική αποκατάσταση των αναχωμάτων, με αντικατάσταση των υλικών προσωρινής πλήρωσης με νέα, κατάλληλα συμπυκνωμένα υλικά, στην Τ.Κ. Φαλάνης, παραπλεύρως κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
Η  Μαρία Γαλλιού συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στις εν λόγω περιοχές για ζητήματα που τους απασχολούν. Σε δήλωσή της ανέφερε: «Προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η αποκατάσταση της τρωτότητας της Θεσσαλίας, με έμφαση στους οικισμούς που επλήγησαν και κινδύνευσαν. Οι εργασίες θα συνεχιστούν εντατικά τους επόμενους μήνες, με σκοπό την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους στον συμβατικό τους χρόνο».
Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος της κοινότητας Φαλάνης Κώστας Λυγούρας, ενώ την κ. Γαλλιού συνόδευε ο Προϊστάμενος Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ανέστης Τριανταφύλλου.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.34
Δύση: 19.17
Σελήνη
12 ημερών
1821
Ο Κολοκοτρώνης ανακηρύσσεται Αρχιστράτηγος της Καρύταινας Πελοποννήσου.
1825
Νίκη των Ελλήνων επί των Αιγυπτίων σε ναυμαχία έξω από την Μεθώνη.
1897
Η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχεται την ανάκληση του Ελληνικού Στρατού από την Κρήτη και την αυτονομία της νήσου.
1906
Ο αρχηγός ανταρτικού σώματος Ανθλγός Πραντούνας Χρ. (Καψάλης) φονεύεται από βουλγαρική ενέδρα στην λίμνη των Γιαννιτσών.
1921
Απόκρουση από τις Ελληνικές δυνάμεις τουρκικών επιθέσεων στο Εσκί Σεχήρ.
1941
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Κέρκυρα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!