Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια τα συνοδά έργα για την εύρυθμη λειτουργία του φράγματος Ληθαίου

Δημοπρατούνται το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα συνοδά έργα για την εύρυθμη λειτουργία του φράγματος Ληθαίου. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου. Το επόμενο διάστημα δημοπρατούμε ένα έργο με το οποίο εξασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του μεγάλου και σημαντικού έργου με το οποίο θα αρδεύονται περίπου 15.000 στρέμματα στην περιοχή» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα με πράξεις και έργα, όχι με λόγια. Τα έργα παραγωγής είναι έργα ζωής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Τι περιλαμβάνει το έργο
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες που αφορούν την ολοκλήρωση υπερχειλιστή (υπερχειλιστής , γέφυρα, λοιπές εργασίες ανωδομής), της στεγάνωσης στην περιοχή συναρμογής του μανδύα στεγάνωσης και της πλίνθου, την κατασκευή αγωγών υδροληψιας και εκκένωσης με χαλυβδοσωλήνες, την κατασκευή του συστήματος ρύθμισης οικολογικής παροχής, τη μελέτη και κατασκευή συστήματος καθοδικής προστασίας του δικτύου των χαλυβδοσωλήνων, την τοποθέτηση του θυροφράγματος στον αγωγό εκτροπής, την  προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού του κέντρου ελέγχου μετρήσεων και του κτιρίου ελέγχου, την προμήθεια και τοποθέτηση του αυτόματου Μετεωρολογικού Σταθμού, την προμήθεια και τοποθέτηση μονάδας αδιάλειπτης  (οικολογικής) παροχής, τον  ηλεκτροφωτισμό του φράγματος και την κατασκευή της ηλεκτρικής εγκατάστασης του έργου εκκένωσης του φράγματος.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες που αφορούν την έμφραξη του φράγματος και την πλήρωση του ταμιευτήρα συνολικού προϋπολογισμού  1.950.000 ευρώ. Το φράγμα βρίσκεται ΒΑ του οικισμού Θεόπετρα και κατασκευάζεται σε απόσταση περίπου 6km από τον οικισμό της Νέας Ζωής, στον ποταμό Ληθαίο, σε υψόμετρο κοίτης περίπου +300(m). Με το φράγμα δημιουργείται ταμιευτήρας αποθήκευσης του απορρέοντος νερού του ποταμού, το οποίο θα χρησιμεύσει για την άρδευση των κατάντη γεωργικών εκτάσεων των Δήμων Μετεώρων και Τρικκαίων.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.55
Δύση: 17.28
Σελήνη
11 ημερών
969
Ο Στρατηγός Μιχαήλ Βούρτζης απελευθερώνει την Αντιόχεια από τους Άραβες.
1827
Δύναμη 1.000 Κρητών και άλλοι 100 αγωνιστές αποβιβάζονται στην Γραμβούσα της Κρήτης και αναζωπυρώνουν τον Αγώνα στο νησί.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει τα Πέντε Πηγάδια και την Κλεισούρα.
1921
Η συνδιάσκεψη των Μεγάλων Δυνάμεων κατακυρώνει ολόκληρη την ελληνικότατη Βόρειο Ήπειρο στην Ιταλία.
1940
Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς απαντά με το ιστορικό "ΟΧΙ" στο τελεσίγραφο της ιταλικής κυβέρνησης.
1941
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη καλύπτεται από δάφνες καθώς ο λαός των Αθηνών εορτάζει την πρώτη επέτειο του "ΟΧΙ".

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».