Οι συνταξιούχοι που δικαιούνται το ΕΚΑΣ είχαν μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα.
Με την κατάργηση του ΕΚΑΣ στις 31/12/2019 υπήρχε αντισταθμιστική παροχή να μην πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα μέχρι 31/12/2020 και κατόπιν απόφασης του υπουργού Υγείας (κ. Κικίλια) συνεχίστηκε να μην πληρώνουν συμμετοχή αφού δόθηκε στον ΕΟΠΥ αναλογία ποσού από το 0,5% του ΑΕΠ που έχει νομοθετηθεί με το νόμο 4670/20, να δίνεται στους συνταξιούχους.
Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ζητάμενα βγει νέα Υπουργική Απόφαση άμεσα και να συνεχιστεί η αντισταθμιστική παροχή.
Η απόφαση να κοινοποιηθεί στο Τοπικό ΕΦΚΑ διότι κατά την διάρκεια του 2020 αρκετούς συνταξιούχουςτου ΕΟΠΥ δεν τους είχε απαλλάξει με αποτέλεσμα να συνεχίσουν και σήμερα να πληρώνουν συμμετοχή.
Καρδίτσα 29/12/2020
ΟΙ ΣΣΟ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
|
![]() |
||||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|