Οργανώσεις Θεσσαλίας του ΚΚΕ(μ-λ): Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε!

Το ΚΚΕ (μ-λ) χαιρετίζει  τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα  σε όλες τις Θεσσαλικές πόλεις μετά το κάλεσμα  των τοπικών Ενώσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών και της ΟΕΝΓΕ για ημέρα δράσης έξω από τα νοσοκομεία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Σε όλες τις συγκεντρώσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κατήγγειλαν τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και τα ΜΜΕξαπάτησης μιλάνε για προσλήψεις και οικονομική ενίσχυση. Καταγγέλθηκαν οι απαράδεκτες συνθήκες περίθαλψης για τον λαό παρά την προσπάθεια των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, αποκαλύπτοντας έτσι ότι η μάχη απέναντι στην πανδημία στηρίζεται κατά βάση από τον λαό μέσα και έξω από τα νοσοκομεία.
Οι οργανώσεις Θεσσαλίας του ΚΚΕ (μ-λ) και η Ταξική Πορεία πήραν μέρος σε όλες τις συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα ενισχύοντας το μέτωπο πάλης και αλληλεγγύης υγειονομικών και λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην απειλή της πανδημίας.
Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία την προκλητική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις Θεσσαλικές πόλεις, τον έλεγχο στοιχείων και την επιβολή προστίμων σε συγκεντρωμένους, με την δικαιολογία ότι δεν είχαν την απαραίτητη άδεια για να κυκλοφορούν. Η προσπάθεια τρομοκράτησης από την μεριά των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε εργαζόμενους και στελέχη αριστερών κομμάτων και οργανώσεων για την συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις και η επιβολή προστίμων αποκαλύπτουν ότι τα περιοριστικά μέτρα στοχεύουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού. Θέλουν να σταματήσουν την ανάπτυξη μαζικών κινητοποιήσεων και επιβάλουν την σιωπή και την υποταγή στις αντιλαϊκές κυβερνητικές μεθοδεύσεις και πολιτικές.
Καταγγέλλουμε ακόμη τις  χθεσινές συλλήψεις 2 ατόμων  από το λιμενικό Βόλου, επειδή κατέβηκαν στο λιμάνι !
Οι σημερινές μαζικές συγκεντρώσεις – για τα δεδομένα της περιόδου -γιατρών, υγειονομικών μαζί με άλλους εργαζόμενους και νέους αποτελούν απάντηση ότι η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε.

07/04/2020
Οργανώσεις Θεσσαλίας του ΚΚΕ(μ-λ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.03
Δύση: 19.48
Πρώτο Τέταρτο
1453
Πτώση της Κωνσταντινουπόλεως στους Οθωμανούς Τούρκους.
1822
Δύναμη 6.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον 300 Σουλιωτών στο χωριό Ναβαρίκο.
1824
Ισχυρός αιγυπτιακός στόλος αποβιβάζει 4.000 Αλβανούς στον Αντιπέρατο οι οποίοι καταστρέφουν τη νήσο Κάσο.
1828
Δυναμη 8.000 Τούρκων υφίσταται πανωλεθρία από 400 Σφακιανούς στον Ακασταρέ Χανίων.
1906
Τα αντάρτικα σώματα των Βολάνη και Γύπαρη προδίδονται και δέχονται επίθεση από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις στο Λέχοβο Φλωρίνης.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Ρέθυμνο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.