Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό!

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΥΓΕΙΑ
Τρίτη 7/4 στις 11πμ Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας


Η κατάσταση στα νοσοκομεία (παρ’ όλα τα χειροκροτήματα, την υποκριτική «αναγνώριση» της προσφοράς των υγειονομικών από την κυβέρνηση, αλλά και την ουσιαστική αναγνώριση από το λαό) πάει από το κακό στο χειρότερο.

Αυτοί που χτύπησαν συστηματικά το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη, αυτοί που έκλεισαν νοσοκομεία και απέλυσαν υγειονομικούς, αυτοί που φορτώνουν ολοένα και περισσότερο το κόστος της περίθαλψης στις πλάτες του λαού, αυτοί που ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν σε νέες ιδιωτικοποιήσεις νοσοκομείων, σήμερα παρουσιάζονται ως υπερασπιστές μας!

Σήμερα μάλιστα επιχειρούν να παρουσιάζουν ως «αχρείαστα», «περιττά», «σπάταλα» τα κρίσιμα αιτήματα που πρέπει σήμερα να μπουν στην προμετωπίδα της λαϊκής πάλης, για άνοιγμα κλινών ΜΕΘ, μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, δωρεάν μαζικά διαγωνιστικά τεστ και μέσα προστασίας για όλους, αφού τα περιοριστικά μέτρα -που έχουν αναχθεί σε αποκλειστική υγειονομική πολιτική ενάντια στην πανδημία- κατάφεραν να κατατροπώσουν τον «αόρατο εχθρό».

Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό!
Να μην εναποθέσουμε τις τύχες μας σε αυτούς που μας ρημάζουν τη ζωή. Η προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας θα κριθεί αποκλειστικά και μόνο στο πεδίο των αντιστάσεων και διεκδικήσεών μας.
Να διεκδικήσουμε:
•Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς
•Όχι στις απολύσεις και την εκ περιτροπής εργασία.
•Να καταβληθούν κανονικά οι μισθοί, υπερωρίες, δώρα
•Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών
•Δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ
•Ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη όλου του λαού
•Δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλο τον λαό

Με βάση τα παραπάνω oι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών στηρίζουν την κινητοποίηση εργαζομένων στην ΥΓΕΙΑ στις 7 Απρίλη στις 11πμ στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης για την υγεία.

Υπερασπιζόμαστε τις ζωές και τα δικαιώματά μας!
#epimenoumediekdikoume
Καρδίτσα 6-4-2020
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.03
Δύση: 19.48
Πρώτο Τέταρτο
1453
Πτώση της Κωνσταντινουπόλεως στους Οθωμανούς Τούρκους.
1822
Δύναμη 6.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον 300 Σουλιωτών στο χωριό Ναβαρίκο.
1824
Ισχυρός αιγυπτιακός στόλος αποβιβάζει 4.000 Αλβανούς στον Αντιπέρατο οι οποίοι καταστρέφουν τη νήσο Κάσο.
1828
Δυναμη 8.000 Τούρκων υφίσταται πανωλεθρία από 400 Σφακιανούς στον Ακασταρέ Χανίων.
1906
Τα αντάρτικα σώματα των Βολάνη και Γύπαρη προδίδονται και δέχονται επίθεση από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις στο Λέχοβο Φλωρίνης.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Ρέθυμνο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.