Θεσσαλία - Λάρισα

Μήνυμα Β. Σίμου* για την Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμού, καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Ιουλίου. Αποτελεί μια ευκαιρία για ευαισθητοποίηση σχετικά με τα πληθυσμιακά ζητήματα που επηρεάζουν τον κόσμο, σε σχέση με το περιβάλλον και την ανάπτυξη, για να ενισχύσει την ενημέρωση των πολιτών. Η ενημέρωση θα εστιάσει στις γυναίκες και στην ανάπτυξη, τονίζοντας τη σημαντική συμβολή τους στην κοινωνική και οικονομική πρόοδο.

Περισσότερα...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Διενέργεια γενικού δολωματικού ψεκασμού στους Δήμους Τεμπών και Ελασσόνας

Η ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία συλλήψεων δάκου στο δίκτυο παγίδων, την πορεία του ελαιοκάρπου και την ανάγκη να προστατευθεί ο ελαιόκαρπος από το δάκο, προχωρά στη διενέργεια του 1ου γενικού δολωματικού ψεκασμού   από  05-7-2024   στους Δήμους Τεμπών και Ελασσόνας και συγκεκριμένα στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

Περισσότερα...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Διενέργεια γενικού δολωματικού ψεκασμού στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς

Η ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία συλλήψεων δάκου στο δίκτυο παγίδων, την πορεία του ελαιοκάρπου και την ανάγκη να προστατευθεί ο ελαιόκαρπος από το δάκο, προχωρά στη διενέργεια του 1ου γενικού δολωματικού ψεκασμού από την 1η Ιουλίου 2024 στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς και συγκεκριμένα στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες: Ραψάνη, Πυργετός, Γόννοι και Ελιά του Δήμου Τεμπών, και Αγιά, Μελιβοία (Μελιβοία, Βελίκα, Παλιουριά), Σκλήθρο, Σκήτη, Καρίτσα (Καρίτσα, Κόκκινο Νερό) και Σωτηρίτα του Δήμου Αγιάς.

Περισσότερα...

Αυτοψία Μαρίας Γαλλιού σε έργα αγροτικής οδοποιίας στην Ελασσόνα

Την πορεία υλοποίησης έργου  αγροτικής οδοποιίας στο Λουτρό Ελασσόνας,που εξυπηρετεί6 κτηνοτροφικές  εκμεταλλεύσεις επιθεώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ.Μαρία Γαλλιού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και νέο έργο ασφαλτόστρωσης και αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας στις κοινότητες Κρανιά και Άκρη  το οποίο θα εξυπηρετήσει συνολικά 40 ποιμνιοστάσια.Πρόκειται για έργα τα οποία χρηματοδοτεί η περιφέρεια μετά από συνεργασία με το δήμο Ελασσόνας και τις τοπικές κοινωνίες.

Περισσότερα...

Στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Λουκάς Κατσαρός

Στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕ.ΚΕ.ΠΠ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα βρέθηκε ο πρώην Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός, ο οποίος ενημερώθηκε για το έργο που επιτελεί το Κέντρο από τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλία Λεοντάρη.

Περισσότερα...

Μήνυμα από το Θεσσαλικό Θέατρο για την απώλεια του ηθοποιού Αλέξανδρου Τσακίρη

Το Θεσσαλικό Θέατρο εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του ηθοποιού Αλέξανδρου Τσακίρη ο οποίος έφυγε από την ζωή το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024. Συνεργάστηκε με το Θεσσαλικό Θέατρο σε αρκετές παραστάσεις και υπήρξε ένας ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του και στο κοινό ηθοποιός. 

Περισσότερα...

Το Θεσσαλικό θέατρο πενθεί

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο επί σειρά ετών  αγαπητός συνεργάτης και φίλος Χρήστος Καράκης σε ηλικία 63 ετών. Ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές σκηνικών και μηχανικός σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε αμέτρητες παραστάσεις με αγάπη και πάθος για τη δουλειά του.

Περισσότερα...

Σε απολογία για το μπλόκο του Πλατυκάμπου οι Ρίζος Μαρούδας και Στέλιος Τσικριτσής

Σε απολογία την Δευτέρα 17 Ιουνίου για τις μεγάλες κινητοποιήσεις του χειμώνα στο Μπλόκο του Πλατυκάμπου καλούνται ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας και ο Γραμματέας της ΕΟΑΣΝΛ και Δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε με διμοιρίες των ΜΑΤ και αυταρχισμό τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα παρότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κάτω από την πίεση των χιλιάδων τρακτέρ στα μπλόκα αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι αγρότες έχουν δίκιο αλλά «δικαιούνται μόνο τα ξύσματα του πάτου του βαρελιού» αφού το περιεχόμενο του βαρελιού με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το έδωσε στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους εμπόρους, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Περισσότερα...

Σύλληψη ανηλίκων για κλοπές στη Λάρισα

Συνελήφθησαν, χθες (10-06-2024) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, -2- ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για -2- περιπτώσεις ληστείας σε βάρος ισάριθμων γυναικών στη Λάρισα.

Περισσότερα...

Aποκαθίστανται οι ζημιές από τον “Daniel” στα αντλιοστάσια άρδευσης του Δήμου Αγιάς

Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ένα έργο μείζονος σημασίας για τον αγροτικό κόσμο του Δήμου Αγιάς χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από συνεργασία του Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα με τον Δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα. Πρόκειται για το έργο αποκατάστασης των ζημιών λόγο ‘Daniel’ στα αντλιοστάσια άρδευσης τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Δέλτα Πηνειού.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 213

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Πρώτο Τέταρτο
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"