Θεσσαλία - Καρδίτσα

Βιωματικό ημερίδα με θέμα «Προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής»

Την Τετάρτη 13-03-2024 οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Καρδίτσας βιώσαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενδοσχολική επιμορφωτική ενημέρωση. Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Η σημασία της άσκησης και τα οφέλη της σωστής διατροφής για την υγεία», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ, ημερίδα με θέμα «Προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 

Περισσότερα...

Διακρίσεις των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Αθλητική Εκπαιδευτική Δράση 3x3

Την Τρίτη 5-03-2024 το 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας συμμετείχε στην Αθλητική Εκπαιδευτική Δράση «3×3» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» με 8 ομάδες αγοριών και 5 κοριτσιών (41 μαθητές/τριες). Στην κατηγορία των αγοριών οι μαθητές του σχολείου μας κατέκτησαν την 1η & 2η θέση και στων κοριτσιών την 1η.

Περισσότερα...

Μήνυμα της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ για την παγκόσμια μέρα της γυναίκας

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΙΣΟΤΙΜΙΑΣ, ΒΙΑΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ

 Η φετινή 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, σημαδεύεται από τις αλλεπάλληλες φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο θεσμοθέτησης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ορμή στον αγώνα των φοιτητριών και φοιτητών δίνουν οι σύγχρονες ανάγκες για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πανεπιστήμια, για πτυχία με αξία, κόντρα στη μετατροπή της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε μια μεγάλη αγορά πτυχίων ανάλογα με το εισόδημα της οικογένειας, που αντικειμενικά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους ταξικούς φραγμούς για τη νεολαία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Περισσότερα...

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

από 11/03/2024 έως 17/03/2024

Ανακοινώνεται ότι για το χρονικό διάστημα από 11 έως 17 Μαρτίου 2024, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας θα είναι τα ακόλουθα:

Περισσότερα...

Ανακοίνωση ΔΑΣ για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας

Την ερχόμενη Κυριακή στις 10/3/24 θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, όπου θα γίνει ο απολογισμός της δράσης του και θα εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο.  Πρόκειται για ένα γεγονός που αφορά τους εργαζόμενους του νομού, αποτελεί κορυφαία διαδικασία του εργατικού κινήματος και θα έπρεπε να είναι μέρα αγωνιστικής ανάτασης των εργαζομένων.

Περισσότερα...

Κοινή δράση εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας: Υπάρχει διέξοδος ... η διέξοδος της αντίστασης, των αγώνων

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές στην Καρδίτσα, και κυρίως τη νεολαία, που βροντοφώναξαν πως «οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη»!
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες απεργούς-διαδηλωτές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και ιδιαίτερα τους συναδέλφους, που έδωσαν το μάθημα της αξιοπρέπειας στο δρόμο του αγώνα!
Χαιρετίζουμε τους μαθητές που συμμετείχαν με παλμό και μαζικότητα, σπάζοντας την ένοχη σιωπή των δήθεν τεθλιμμένων μεγαλόσχημων  παραγόντων που πασχίζουν να συγκαλύψουν το έγκλημα!

Περισσότερα...

Δήλωση για την προκήρυξη θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

«Οι θέσεις γιατρών που προκηρύχθηκαν για το Νοσοκομείο Καρδίτσας δεν καλύπτουν ούτε τις αποχωρήσεις των γιατρών τα προηγούμενα χρόνια.»

Στην προκήρυξη του υπουργείου υγείας στις 28-2-24 για προσλήψεις μόνιμων γιατρών περιλαμβάνονται θέσεις για το νοσοκομείο Καρδίτσας. Ο αριθμός τους όχι μόνο δεν καλύπτει το σύνολο των 35 περίπου κενών οργανικών θέσεων, αλλά, ακόμα χειρότερα, απέχει και από το να καλύψει τις αποχωρήσεις γιατρών τα τελευταία χρόνια που συνταξιοδοτήθηκαν, παραιτήθηκαν ή απεβίωσαν.

Περισσότερα...

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

από 04/03/2024 έως 10/03/2024

Ανακοινώνεται ότι για το χρονικό διάστημα από 4 έως 10 Μαρτίου 2024, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας θα είναι τα ακόλουθα:

Περισσότερα...

Οι μαθητές της Α΄ Τάξης του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας στην Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη 20-2-2024 η Α’ Τάξη του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.Πρώτος σταθμόςήταν η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Σουρωτής. Εκπαιδευτικοί και μαθητές τιμώντας την ιερότητα του χώρου εισήλθαν στην Ιερά Μονή, προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Αρσενίου και τον τάφο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Περισσότερα...

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

από 26/02/2024 έως 03/03/2024

Ανακοινώνεται ότι για το χρονικό διάστημα από 26Φεβρουαρίου 2024έως 3 Μαρτίου 2024, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας θα είναι τα ακόλουθα:

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 305

Έναρξη
Προηγούμενο
1

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.36
Δύση: 18.37
Σελήνη
9 ημερών
1205
Ολόκληρη η βορειοδυτική Μικρά Ασία περιέρχεται στους Λατίνους.
1770
Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την πολιορκία της Κορώνης.
1914
Οι Αλβανοί πνίγουν στο αίμα εξέγερση των Ελλήνων της Κορυτσάς.
1919
Αποφασίζεται και επιτυγχάνεται η εκκένωση της Οδησσού και η σύμπτυξη προς Βεσσαραβία.
1941
Ισχυρή ιταλική επίθεση στο μέτωπο Τρεμπεσίνας αποκρούεται με βαρύτατες απώλειες για τους Ιταλούς.
1959
Η Ελληνική Βουλή ανακηρύσσει ομοφώνως "άξιον της Πατρίδος" τον αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα (Διγενή).

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"