altΟι θέσεις της «ΔΥΝΑΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ»
 
Η αρχιτεκτονική του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνιστά μία μεγάλη απαράδεκτη υποβάθμιση για την Καρδίτσα και τους πολίτες της.
Η Καρδίτσα που έδωσε «γη και ύδωρ» προσπαθώντας χρόνια τώρα να εδραιώσει την απρόσκοπτη λειτουργία των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων που εδρεύουν στην πόλη μας, δημιουργώντας ένα απόλυτα λειτουργικό

(και απολύτως παραδεκτό με βάση τα ευρωπαϊκά στάνταρς) Campus, αντιμετωπίζεται για άλλη μια φορά ως φτωχός συγγενής της Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα και με βάση την τελική προς συζήτηση πρόταση του Υπουργείου:
1ον Δεν προβλέπεται ΕΔΡΑ Σχολής στην πόλη μας. Αυτό μεταξύ άλλων σημαίνει ότι με ενδοπανεπιστημιακή απόφαση και χωρίς πράξη υπουργού, μπορεί να απομακρυνθεί, ή να μεταφερθεί, ή να συγχωνευτεί ή και να παύσει να λειτουργεί οποιοδήποτε τμήμα ανά πάσα στιγμή.
2ον Παύει να λειτουργεί στην πόλη μας το τμήμα ΄΄διατροφής και διαιτολογίας΄΄ στο οποίο σήμερα φοιτούν περί τους 900 σπουδαστές, αφού αυτό, κουτσουρευόμενο πλέον ως τμήμα διαιτολογίας, μεταφέρεται στα Τρίκαλα όπου και η έδρα της σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Διαιτολογίας. Ικανοποιείται έτσι η Βούληση διαφόρων παραγόντων – εντός και εκτός Πανεπιστημιακής Κοινότητας – να αφαιρέσουν από την Καρδίτσα την «Ναυαρχίδα» των τοπικών σχολών με συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα και ιδιαίτερα περιζήτητα – από πλευράς καθηγητών – σχολή με πολύ υψηλή βάση εισαγωγής σ ΄ αυτή.
3ον Καταργείται στην πράξη το τμήμα «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου» παρά την πολύ – πολύ επιτυχημένη ως τώρα πορεία του και παρά το γεγονός ότι διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, έμπειρο διδακτικό προσωπικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό τμήμα.
(Η προοπτική της ανάπτυξης με την Δασοπονία και με δύο διαφορετικές κατευθύνσεις στα δύο τελευταία έτη με κανέναν τρόπο ΔΕΝ διαφαίνεται στην προς διαβούλευση πρόταση του Υπουργείου).
Στη θέση του δημιουργείται Διετές ΚΕΚ Τεχνικών Κατεργασίας Ξύλου και Επίπλου … και πάλι ΟΧΙ σίγουρα (ενδεικτικά λέει το σχέδιο)!!!
4ον Το Τμήμα Τροφίμων και Ποτών υποβαθμίζεται αφού και ενώ σε όλη την Ελλάδα τα αντίστοιχα τμήματα ανήκουν στις Γεωπονικές σχολές και είναι 5ετούς διάρκειας σπουδών, το συγκεκριμένο «πρωτοτυπεί» εντασσόμενο στη Σχολή Τεχνολογίας (;;;) με έδρα την Λάρισα και είναι 4ετούς διάρκειας σπουδών.
5ον Το Τμήμα υγείας που δημιουργεί το σχέδιο στην Καρδίτσα είναι λίγο – πολύ αμφιβόλων επαγγελματικών δικαιωμάτων, χωρίς καθηγητές και σε κάθε περίπτωση συνιστά «στάχτη στα μάτια» αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντισταθμίσει την απομάκρυνση του τμήματος «Διατροφής και Διαιτολογίας» που λειτουργεί σήμερα (και μάλιστα με 900 περίπου φοιτητές – πραγματικούς φοιτητές και όχι στα χαρτιά).
Οφείλουμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι το σχέδιο δόθηκε στην δημοσιότητα ακριβώς αυτή την περίοδο που οι απόφοιτοι των λυκείων της χώρας καλούνται να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία (είναι άραγε τυχαίο !!!)
Τέλος τονίζουμε ότι εγκαίρως τον περασμένο Ιανουάριο ως δημοτική παράταξη επισημάναμε μετά επιτάσεως σε προ Ημερησίας Διάταξης παρέμβασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο τους κινδύνους που ελλόχευαν, καθώς και την ανάγκη επαγρύπνησης των φορέων και ιδιαιτέρως της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καρδίτσας.
Δεν είναι ώρα να ασκήσουμε κριτική για όσα δεν έγιναν (ενώ θα έπρεπε). Είναι ώρα αφύπνισης και δυναμικών αποφάσεων ΟΛΩΝ των φορέων και ΟΛΩΝ των τοπικών οργανώσεων (πέρα από κόμματα και προσεγγίσεις).
Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε την Δημοτική Αρχή όπως και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρδίτσας να συγκαλέσουν ΑΜΕΣΑ (ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας) το Δημοτικό Συμβούλιο, σε μία ανοιχτή συνεδρίαση (να κληθούν και οι φορείς της πόλης) προκειμένου να λάβουμε συγκεκριμένες αποφάσεις επί του θέματος.
Επιτέλους ΟΧΙ άλλος εμπαιγμός!!!
ΟΧΙ άλλη υποβάθμιση. Η Καρδίτσα έχει δικαιώματα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και θα τα διεκδικήσει με αποφασιστικότητα και δυναμισμό.
 
Για τη «ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ»
Κώστας Παπαλός
τ. Δήμαρχος Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 18.45
Πρώτο Τέταρτο
1797
Συνθήκη του Κάμπο Φόρμιο, με την οποία οι Ιόνιοι Νήσοι παραχωρήθηκαν στη Γαλλία.
1822
Ισχυρή τουρκική δύναμη προχωρεί και καταλαμβάνει την Άμφισσα, που είχαν εκκενώσει οι κάτοικοί της.
1827
Ο Φαβιέρος αποβιβάζεται στην Χίο και την απελευθερώνει.
1863
Άφιξη του βασιλέως Γεωργίου στην Ελλάδα.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τη Νάουσα, όπου οι κάτοικοι είχαν καταλύσει τις τουρκικές αρχές.
1918
Ανακωχή του Μούδρου, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος μεταξύ Τούρκων και Δυνάμεων της Entente (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα).
1941
Οι Γερμανοί εκτελούν 250 κατοίκους των Άνω και Κάτω Κερδυλίων Σερρών σε αντίποινα για τον φόνο ενός Γερμανού στρατιώτη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»