Ερώτηση για την τοποθέτηση εκπαιδευτικού στο δημοτικό σχολείο Κρυονερίου του δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, στην περιοχή Κρυονερίου του νομού Καρδίτσας, μήνες μετά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης στο δημοτικό σχολείο του χωριού.
Δυστυχώς, ο μαθητής για μήνες παραμένει αβοήθητος χωρίς την αναγκαία επιστημονική στήριξη, παρά τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού Παιδείας για κάλυψη των περισσότερων αιτήσεων για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των Τοπικών Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ), τα οποία είναι αρμόδια για την γνωμοδότηση σε σχέση με τον τρόπο στήριξης του κάθε μαθητή με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επί πρόσθετα, κατά την περσινή σχολική χρονιά είχε τοποθετηθεί ειδικός παιδαγωγός με πλήρες ωράριο από την αρχή της σχολικής χρονιάς, κι ενώ οι ανάγκες παραμένουν, κατά την φετινή σχολική χρονιά δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως μέριμνα για πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
Δυστυχώς η πολιτική της υποστελέχωσης των σχολείων συνεχίζεται, καθώς τα κενά στην παράλληλη στήριξη είναι πολλά σε όλη την χώρα και στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι κατά την περσινή σχολική χρονιά είχε καλυφτεί μόλις το 60% των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη. Απαράδεκτο, οι μαθητές που είναι ενταγμένοι στα γενικά σχολεία, να μη λαμβάνουν την αναγκαία στήριξη. Πολύ περισσότερο, που η σχολική μονάδα του ορεινού Κρυονερίου είναι η μοναδική διέξοδος για τους μαθητές. Περίτρανα αποδεικνύεται ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού στην Αργιθέα ότι θα εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες για τα ορεινά, δεν ισχύουν. Φαίνεται ότι για τον μαθητή του σχολείου Κρυονερίου δεν ισχύουν οι ίσες ευκαιρίες στην μόρφωση.
Η υποβάθμιση των σχολείων των ορεινών χωριών, η πολιτική εγκατάλειψης των ορεινών που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις διώχνει τις νέες οικογένειες από τις περιοχές και η ύπαιθρος οδηγείται στην ερήμωση.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει έτσι ώστε:
- Να καλυφτεί άμεσα το κενό στο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου του δήμου Λίμνης Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας σε παράλληλη στήριξη καθώς και όλα όσα παραμένουν στην υπόλοιπη χώρα.
- Να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι εργάζονται ως αναπληρωτές στην εκπαίδευση ώστε η έναρξη της σχολικής χρονιάς να γίνεται χωρίς εμπόδια και κενά.
 
Οι Βουλευτές
Λαμπρούλης Γιώργος
Μαρίνος Γιώργος

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.13
Δύση: 19.54
Σελήνη
13 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"