Νέα παράταση μεταστέγασης πρατηρίων καυσίμων με ενέργειες ΑσημίναςΣκόνδρα

Νέα παράταση για τα πρατήρια υγρών καυσίμων,εξασφάλισε η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα,κατόπιν συνεργασίας με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Σκρέκα. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για την καθημερινότητα των Καρδιτσιωτών, καθώς οι πολίτες δεν θα χρειάζεται ν’ απομακρύνονται από τον αστικό ιστό, για να βάζουν καύσιμα στα οχήματά τους.

Επιπλέονοι πρατηριούχοι θα μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα, την λειτουργία των επιχειρήσεών τους και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.
Η κ. Σκόνδρα, στις 11/3/2021, με βουλευτική τροπολογία της, πέτυχε αναστολή της υποχρέωσης μετεγκατάστασης ή απομάκρυνσης πρατηρίων καυσίμων, υγραερίου, φυσικού αερίου µε νόμιμη χρήσηκαι περιλαμβανόταν στο Άρθρο 120 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η προθεσμία αυτή λήγει τις επόμενες ημέρες. Ως εκ τούτου, η Βουλευτής είχε ξεκινήσει εγκαίρως, τις απαραίτητες ενέργειες και σε συνεργασία, με τον κ. Σκρέκα, την προσεχή Τετάρτη, ψηφίζεται στη Βουλή, εκ νέου παράταση μέχρι 31/12/2024, ημερομηνία που προβλέπεται να εγκριθούν τα νέα τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια των Δήμων.
Η Υπουργική Απόφαση της νέας παράτασης, εισάγεται από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Σκρέκα, στο Β’ Κεφάλαιο, Άρθρο 86, παράγραφος 7,νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, που περιλαμβάνει επείγουσες ρυθμίσεις.
Σε σχετική της δήλωση, η κ. Σκόνδρα αναφέρει: «Είναι σημαντικό να μπορούμε να δίνουμε λύσεις, διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας, τους επιχειρηματίες της περιοχής μας και τους εργαζομένους τους. Μια τέτοια λύση, δόθηκε δύο χρόνια νωρίτερα, με βουλευτική τροπολογία μου, που έγινε δεκτή από τον τότε αρμόδιο Υπουργό.
Εξασφαλίσαμε τότε διετή παράταση,για την απομάκρυνση των πρατηρίων καυσίμων, υγραερίου και φυσικού αερίου από τον αστικό ιστό της Καρδίτσας και κατ’ επέκταση όλων των πόλεων της επικράτειας και αναστολή της υποχρεωτικής μετεγκατάστασής τους. Αυτό για πολλές επιχειρήσεις της πόλης μας, θα σήμαινε λουκέτο, με όλα τα επακόλουθα. Τώρα δίνεται μια νέα παράταση μέχρι 31/12/2024, ημερομηνία που αναμένεται να εγκριθούν τα νέα τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια των Δήμων.
Με τον Υπουργό και Βουλευτή του όμορου Νομού Τρικάλων, κ. Σκρέκα, είχαμε μια άψογη συνεργασία πάνω στο ζήτημα ώστε να δοθεί η μόνη δυνατή ορθολογική λύση. Δηλώνω την ικανοποίηση μου για την βέλτιστη αντιμετώπιση του ζητήματος από πλευράς του.»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.34
Δύση: 18.38
Νέα Σελήνη
630
Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος επαναφέρει τον Τίμιο Σταυρό στα Ιεροσόλυμα.
1770
Ρώσοι και Μανιάτες εκδιώκουν τους Τούρκους και καταλαμβάνουν την Κυπαρισσία.
1800
Τα Επτάνησα αναγνωρίζονται ως "Πολιτεία των επτά Ηνωμένων Νήσων".
1821
Δύναμη από 600 περίπου Έλληνες επιτίθεται εναντίον των Τούρκων και καταλαμβάνουν τα Καλάβρύτα.
1825
Ναυμαχία γύρω από την Μεθώνη και καταστροφή των τουρκικών πλοίων από την μοίρα του Μιαούλη.
1827
Δύναμη Ελληνικού ιππικού συγκρούεται με δυνάμεις του Κιουταχή κοντά στην Μονή Δαφνίου.
1854
Ελληνικές δυνάμεις επιτίθενται στην θέση προφήτης Ηλίας εναντίον των ανδρών του Φουάτ πασά.
1878
Ελληνικές δυνάμεις συγκρούονται με τους Τούρκους στην Ματαράγκα και Πετρομαγούλα Καρδίτσας.
1921
Μάχη στην Προύσα. Η πρώτη αποτυχία του Ελληνικού Στρατού στην Μικρασιατική Εκστρατεία.
1956
Στην Λευκωσία οι Τούρκοι κάνουν μεγάλη πορεία με αφορμή συγκρούσεις στον Βασιλείου Κυρήνειας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"