Α. Σκόνδρα: Παράταση προθεσμίας για εγγραφή αθλητικών σωματείων στο μητρώο

Δεκτή έγινε η τροπολογία που υπογράφει η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα και συνάδελφοι της Βουλευτές, με την οποία δίνεται παράταση 17 ημερών πήραν τα αθλητικά σωματεία της χώρας, ώστε να ολοκληρώσουν τις εργασίες εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, πολλά αθλητικά σωματεία δεν θα εγγράφονταν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στο μητρώο εντός προθεσμίας και, συνεπώς, δεν θα απολάμβαναν τις παροχές που δίνει το κράτος, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο. Βασική αιτία των καθυστερήσεων είναι, η ελλιπής στελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών, λόγω θερινής περιόδου, αλλά και η καθυστέρηση στη συμπλήρωση των δικαιολογητικών εγγραφής από τα αθλητικά σωματεία.

Το θέμα έγινε γνωστό και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενέσκηψαν σε αυτό μέχρι που βρέθηκε λύση, συμφωνώντας και ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης.

Η κ. Σκόνδρα δήλωσε σχετικά: «Θεωρούμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ως νευραλγικό κομμάτι της κοινωνίας και πιστεύουμε ότι η Πολιτεία πρέπει να στηρίζει και να προάγει όλα τα αθλήματα, αλλά και τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Η κληρονομιά μας επιτάσσει να στεκόμαστε δίπλα στους αθλητικούς συλλόγους που μεταλαμπαδεύουν σε στους νέους τις χαρές και τα οφέλη της άθλησης.

Με την τροπολογία που καταθέσαμε δίνεται η δυνατότητα εγγραφής στο μητρώο, σε όσα σωματεία δεν πρόλαβαν να ενταχθούν και να ξεκινήσουν σωστά και ομαλά την αθλητική και αγωνιστική τους δραστηριότητα τη νέα σαιζόν.»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.07
Δύση: 18.41
Σελήνη
21 ημερών
1829
Υπογραφή συνθήκης μεταξύ Δ. Υψηλάντη και των Τούρκων.
1914
Τμήματα στρατού της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου εισέρχεται και απελευθερώνει το Βεράτιο.
1943
Το αντιτορπιλικό "Κουντουριώτης" αποβιβάζει άγημα στο Καστελλόριζο και υψώνει την Ελληνική Σημαία.
Γερμανικό πλοίο εμβολίζει και βυθίζει το Ελληνικό υποβρύχιο "Λάμπρος Κατσώνης".
1946
Αλβανική συμμορία εισέρχεται στην περιοχή Πλάκας και Ποντικάτων Ηπείρου αλλά αποκρούεται από ελληνική περίπολο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!