Προσηλωμένοι στην οικονομία, στην πανδημία και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, παραβλέπουμε κάποιες φορές πολύ σημαντικά ζητήματα, που αφορούν το κύρος, την εικόνα και την δυναμική της Χώρας μας στο διεθνές περιβάλλον.
Παραβλέπουμε θέσεις και στάσεις του Πρωθυπουργού μας και της Κυβέρνησης, που ωστόσο είναι σημαντικές γιατί καθορίζουν την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της πατρίδας μας.
Τα χαρακτηριστικά αυτά όμως είναι εξαιρετικής σημασίας, για την εξέλιξη ζητημάτων εθνικών, γεωπολιτικων, επενδυτικών, κοινωνικών και οικονομικών τομέων.
Δύο γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, δεν ήταν καθόλου ασήμαντα, όπως πιθανός σκέφθηκαν κάποιοι. Αντιθέτως εξέπεμψαν μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες, ότι στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρή, ισχυρή Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός με ηγετικά χαρίσματα, που διεκδικεί και υπερασπίζεται τα δίκαια της Χώρας του, χωρίς να κρύβεται και να υπεκφεύγει. Λέει τα πράγματα με το όνομα τους, είτε βρίσκεται στο Μαξίμου, είτε σε διεθνή Φόρα.
Το πρώτο γεγονός διαδραματίστηκε σε συνέντευξη τύπου, όπου όλοι γίναμε μάρτυρες ενός θρασύτατου περιστατικού. Η απάντηση, η στάση και το ύφος του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ολλανδέζα δημοσιογράφο, που επιχείρησε να διασύρει και να προσβάλει τη Χώρα και τον ίδιο, στο θέμα του μεταναστευτικού, επικροτήθηκε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ανεξαρτήτου κόμματος και πολιτικής ιδεολογίας, γιατί μας έκανε όλους να νιώσουμε σιγουριά και υπερηφάνεια.
Το δεύτερο συνέβη στο Παρίσι,κατά τον εορτασμό για την 75η επέτειο από την ίδρυση της UNESCO. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ευθαρσώς, το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.Ένα αίτημα, που ετέθη για πρώτη φορά το 1984 ,από την Υπουργό Πολιτισμού εκείνης της περιόδου, την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη.
Εδώ και 39 χρόνια, και παρά του ότι, η Βρετανική κοινή γνώμη τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, οιΚυβερνήσεις της Μεγάλης Βρετανίας υπεκφεύγουν, επικαλούμενεςτην μόνιμη άρνηση του Βρετανικού Μουσείου, για επιστροφή των αρχαιοτήτων, που απέσπασε ο Λόρδος Έλγιν από τον Παρθενώνα.
Σήμερα, ο Πρωθυπουργός μας συναντά τον Ομόλογο του, Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας κ. Μπόρις Τζόνσον, όπου μεταξύ άλλων, θα θέσει το ζήτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Έχει άλλωστε αποσαφηνιστεί, ότι η υπόθεση είναι πολιτική, δεν αφορά τα Μουσεία, αλλά την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Φέτος, που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από τον Αγώνα Ανεξαρτησίας των Ελλήνων του 1821, είναι η κατάλληλη στιγμή, τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που κλάπησαν τον 19ο αιώνα και βρίσκονται από τότε στο Λονδίνο,να επιστρέψουν στη γενέτειρά τουςκαι να επανενωθούν, με τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα.
Τέτοιους ηγέτες χρειαζόμαστε οι Έλληνες, για να ξεπεράσουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα των περασμένων ετών, αλλά και η Ελλάδα, ώστε ισχυρή και περήφανη, να κατακτήσει τη θέση που αξίζει διεθνώς.
|
|||||||||||
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Ο χρήστης των σελίδων και των υπηρεσιών του Δικτυακού μας τόπου οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών που ακολουθούν πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων και των υπηρεσιών
Περισσότερα