Στήριξη των ΑμεΑ του Νομού μας ζητάει η Ασ. Σκόνδρα από την αρμόδια Υφυπουργό

Την στήριξη του Νομαρχιακού Σωματείου Καρδίτσας ΑμεΑ, ζήτησε η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, από την κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτή τη συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Βουλευτής, μετά από επίσκεψη της, στα γραφεία του Συλλόγου και αφού ενημερώθηκε πλήρως, από το Διοικητικό Συμβούλιο για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Μεταξύ των άλλων, τόνισε:

«Πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκα το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ Καρδίτσας, όπου συναντήθηκα με τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Αγραφιώτη, τον Γραμματέα κ. Δημήτριο Κωτούζα και την ταμεία κ. Ελένη Ζαχαρή. Ενημερώθηκα πλήρως για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύτηκα να τα μεταφέρω άμεσα στην αρμόδια Υφυπουργό, ζητώντας την επίλυση τους.

Το Σωματείο ΑμεΑ Καρδίτσας αριθμεί περισσότερα από 2000 μέλη. Άτομα με αναπηρίες σε ποσοστό από 40% έως 100% διαφόρων κατηγοριών (κινητική αναπηρία, νοητική αναπηρία, παραπληγίες, κωφοί, τυφλοί, νεφροπαθείς κτλ),  που, πέρα από τον κοινωνικό αποκλεισμό, λόγω της ειδικής τους κατάστασης, επωμίζονται πολύ περισσότερα οικονομικά βάρη.

Πρόκειται για συμπολίτες μας, που μαζί με τις οικογένειες τους, ανεβαίνουν καθημερινά τον δικό τους ξεχωριστό Γολγοθά. Αποτελεί ηθική μας υποχρέωση, να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς και τις οικογένειες τους. Να διασφαλίσουμε, ότι δεν θα αποκλείονται από το κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι του Νομού μας.

Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκα την κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Στην συνάντηση εργασίας που είχαμε, της έθεσα  3 ζητήματα, που αφορούν την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα των ΑμεΑ του Νομού μας.

Το πρώτο αφορά στην δυνατότητα, Σύλλογοι ΑμεΑ και παρεμφερή Σωματεία, να δικαιούνται να απασχολήσουν εργαζομένους με συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ, για να μπορούν κα καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας τους.

Το δεύτερο ζήτημα, αφορά στην αντικατάσταση ενός 9θέσιου οχήματος τύπου Βαν, ειδικά διασκευασμένο για την εξυπηρέτηση και μεταφορά ΑμεΑ, με 4 κανονικές θέσεις και3 θέσεις για αναπηρικά αμαξίδια. Το εν λόγω όχημα, αποκτήθηκε από το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑμεΑ, το 2004 μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και εξυπηρετεί από τότε αφιλοκερδώς, άτομα με αναπηρία, που παρέμεναν αποκλεισμένα από κοινωνικές, σχολικές και επαγγελματικές δραστηριότητες,. Λόγω παλαιότητας και μεγάλης χρήσης, το όχημα πρέπει να αντικατασταθεί, ώστε να συνεχιστεί η προσφορά στα ΑμεΑ, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Τέλος, ανέφερα το αίτημα του Σωματείου, για ένταξη των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν αποκλειστεί, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την θέση τους.

Η κ. Υφυπουργός άκουσε, τα όσα της παρέθεσα με πολύ ενδιαφέρον. Για την αντικατάσταση του οχήματος, ήταν απολύτως θετική, αντιλαμβανόμενη την σημαντική βοήθεια που προσφέρει, για την κινητικότητα των ΑμεΑ και την συμμετοχή τους στα κοινωνικά και επαγγελματικά δρώμενα του Νομού.

Στο θέμα του προγράμματος διανομής τροφίμων, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε την περιπλοκότητα του ζητήματος, αφού σαφώς εμπλέκονται περισσότεροι φορείς, πλην του Υπουργείου Εργασίας, όμως δεσμεύτηκε να το διερευνήσει και να το εξετάσει περαιτέρω. Την ίδια διεύρυνση θα κάνει και για την δυνατότητα απασχόλησης ατόμων, μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ.

Ανανεώσαμε δε το ραντεβού μας, για να εξετάσουμε την εξέλιξη των θεμάτων αυτών και ότι άλλο προκύψει.»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.12
Δύση: 18.11
Σελήνη
13 ημερών
1826
Ο Χουσεΐν Μπέης καταλαμβάνει μετά από 3ήμερο αγώνα την νησίδα "Βασιλάδι", προπύργιο του Μεσολογγίου.
1833
Συγκροτείται Ελληνικός Τακτικός Στρατός, αποτελούμενος από Πεζικό, Ιππικό, Πυροβολικό και Μηχανικό.
1913
Το Απόσπασμα Αχέροντα απελευθερώνει το Νεοχώρι και την κωμόπολη Φιλιάτες από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…