Παρέμβαση Γ. Κωτσου για αποζημίωση επιχειρηματιών

που νόσησαν η νοσούν από covid-19 και αδυνατούν να εργαστούν στην επιχείρηση τους!

Στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα παρενέβη ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός ζητώντας να προβλεφτεί αποζημίωση και για τους επιχειρηματίες που νόσησαν η νοσούν από COVID-19, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να εργαστούν στην επιχείρησή τους που δεν ανεστάλη η λειτουργία της.

Ειδικότερα, στη σχετική Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Κωτσός επισημαίνει:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Διανύοντας το δεύτερο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας της νόσου του κορονοϊού (COVID-19), αντιμετωπίζουμε όλοι μας δύσκολες καταστάσεις. Το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια του καθώς όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας έχει μετατραπεί σε στρατιώτες, που καθήκον τους είναι να υπηρετήσουν και να αντιμετωπίσουν αυτόν τον άνισο πόλεμο.
Μία από τις σημαντικότερες επιπτώσεις της εξάπλωσης της πανδημίας της νόσουκορονοϊού (COVID-19), είναι το πλήγμα που έχει δεχτεί η οικονομία μας. Η κυβέρνηση σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύουμε όλοι μας, έχει σταθεί σύμμαχος στις επιχειρήσεις σχεδόν όλων των κλάδων και αυτό φαίνεται από την πληθώρα προγραμμάτων και δράσεων που υλοποιούνται και έχουν υλοποιηθεί στα πλαίσια του COVID-19 [19.3.2020/C(2020) 1863 Ανακοίνωση Ε.Ε.].   
Υπάρχουν όμως ορισμένες περιπτώσεις οι οποίες δεν έχουν συμπεριληφθεί στα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων. Μία τέτοια περίπτωση αφορά επιχειρηματίες οι οποίοι δεν έχουν προβεί σε αναστολή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και νόσησαν ή νοσούν από κορονοϊό (COVID-19) μη έχοντας τη δυνατότητα να εργασθούν.Θα ήθελα να τονίσω πως σαν κυβέρνηση καλούμαστε να αποδεικνύουμε κάθε στιγμή πως στηρίζουμε και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για όλους τους πολίτες μας.
Απευθύνω έκκληση σε εσάς κ. υπουργέ να ανακύψετε άμεσα στο αναδυθέν ζήτημα, να εξετάσετε το πρόβλημα και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος αντιμετώπισής του».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.49
Δύση: 17.29
Πρώτο Τέταρτο
1830
Υπογράφεται στο Λονδίνο πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάς ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
1878
Τακτικός στρατός εισβάλλει, άνευ κηρύξεως πολέμου, στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία.
1943
Πνιγμός του ήρωα της Πίνδου Κωνσταντίνου Δαβάκη και άλλων αξιωματικών, μετά τον τορπιλισμό του ιταλικού πλοίου που τούς μετέφερε ως ομήρους.
1944
Ελληνικά αντιτορπιλικά μετέχουν στις συμμαχικές αποβατικές επιχειρήσεις στο Άντζιο Ιταλίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…