Μέριμνα για τα κατεστραμμένα οχήματα ζητάει η Ασημίνα Σκόνδρα

Ένα σοβαρό ζήτημα, που αφορά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας μετά τις πρωτόγνωρες καταστροφές, που προκάλεσε η σφοδρή θεομηνία στο Νομό μας, έθεσε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Μεγάλος αριθμός οχημάτων,  έπαθαν τεράστιες ζημίες ή βρίσκονται σε πλήρη αχρηστία.

Με πλήρη αντίληψη των οικονομικών δυσκολιών, που αντιμετωπίζουν  οι πληγέντες ιδιοκτήτες ΙΧ,  που είδαν τις περιουσίες και τα αυτοκίνητα τους, να καταστρέφονται, η  κ. Ασημίνα Σκόνδρα, κατέθεσε ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα την αποζημίωση οχημάτων Ι.Χ. που καταστράφηκαν στον Νομό από τη Θεομηνία.
 
Στην ερώτηση της, η Βουλευτής τονίζει:
«Κύριε Υπουργέ, οι πρωτόγνωρες καταστροφές, που προκάλεσε η θεομηνία της 18ης – 19ης Σεπτεμβρίου, άφησε ολόκληρο το Νομό Καρδίτσας κατεστραμμένο και σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου σας, «σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, το Υπουργείο Οικονομικών είναι αρμόδιο για την αποζημίωση επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί από θεομηνίες. Συγκεκριμένα, είναι υπεύθυνο για επιχορήγηση 30 - 70% της ζημίας, για κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καταγεγραμμένα ως κατεστραμμένα... Το ύψος της επιχορήγησης βαραίνει το ΠΔΕ. Για την έκδοση αυτής της απόφασης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταγραφή ζημιών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια και η διαβίβαση του σχετικού Πίνακα καταγραφής ζημιών, στο Υπουργείο Οικονομικών.»
Όπως γνωρίζω, πολύ μεγάλος αριθμός ΙΧ οχημάτων έχουν υποστεί τεράστια ζημία ή βρίσκονται σε πλήρη αχρηστία. Πολλά εξ αυτών, προκύπτει ότι δεν ήταν ασφαλισμένα για ζημίες από φυσικές καταστροφές και πλημμύρες. Από αυτά, πολλά οχήματα ανήκουν μάλιστα σε αγρότες και επαγγελματίες, που βασίζουν την δυνατότητα άσκησης των δραστηριοτήτων τους στην ύπαρξη οχήματος. Αντίστοιχα, και τα Ι.Χ. είναι δύσκολο έως αδύνατων να αντικατασταθούν, με δεδομένη την οικονομική δυσχέρεια στην οποία περιήλθαν οι πολίτες.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ερωτάστε κ. Υπουργέ:
Με καταγεγραμμένη την άμεση και υπεύθυνη στάση της Κυβέρνησης έναντι των πλημμυροπαθών, προτίθεστε να εξετάσετε τη δυνατότητα, ώστε να υπάρξει κάποια μορφή συμπληρωματικής αποζημίωσης για την επισκευή του καταστραμμένου στόλου οχημάτων ή συμπληρωματική επιχορήγηση για την αντικατάσταση τους, με νέα οχήματα χαμηλών ρύπων;»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.55
Δύση: 17.28
Σελήνη
11 ημερών
969
Ο Στρατηγός Μιχαήλ Βούρτζης απελευθερώνει την Αντιόχεια από τους Άραβες.
1827
Δύναμη 1.000 Κρητών και άλλοι 100 αγωνιστές αποβιβάζονται στην Γραμβούσα της Κρήτης και αναζωπυρώνουν τον Αγώνα στο νησί.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει τα Πέντε Πηγάδια και την Κλεισούρα.
1921
Η συνδιάσκεψη των Μεγάλων Δυνάμεων κατακυρώνει ολόκληρη την ελληνικότατη Βόρειο Ήπειρο στην Ιταλία.
1940
Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς απαντά με το ιστορικό "ΟΧΙ" στο τελεσίγραφο της ιταλικής κυβέρνησης.
1941
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη καλύπτεται από δάφνες καθώς ο λαός των Αθηνών εορτάζει την πρώτη επέτειο του "ΟΧΙ".

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».