Στην κυκλοφορία παραδόθηκαν οι δύο νέες γέφυρες που χρηματοδότησε και κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη θέση Χολόρεμα, στην οδό που συνδέει το Αιδίνι με το Κρόκιο και στην έξοδο του οικισμού Αϊδίνι.
«Χρηματοδοτήσαμε, δημοπρατήσαμε, κατασκευάσαμε και παραδίδουμε σήμερα, λειτουργικές και ασφαλείς τις γέφυρες στο Χολόρεμα και το Αιδίνι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που επισκέφτηκε τα έργα μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Επικοινωνιών και Νέων Τεχνολογιών Γιάννη Τέα και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών.

«Είναι δύο μεγάλα έργα ουσίας, για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων της περιοχής και για την αντιπλημμυρική προστασία. Στο Χολόρεμα, κατασκευάσαμε νέα γέφυρα, μετά την κατάρρευση της παλιάς από τη θεομηνία του Ιανού. Στο Αϊδίνι, αποκαταστήσαμε, ενισχύσαμε και διευρύναμε την υφιστάμενη γέφυρα ώστε να μπορεί να δέχεται έκτακτες πλημμυρικές παροχές. Συνολικά, στην περιοχή του Αλμυρού η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε και έχει σε εξέλιξη έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποκατάσταση δημόσιων υποδομών που καταστράφηκαν από τον Ιανό, με νέες γέφυρες, ασφαλτοστρώσεις οδών, αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας και καθαρισμούς ρεμάτων» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης
Η νέα γέφυρα στο Χολόρεμα, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, είναι ενός ανοίγματος Ι=32.00μ και πλάτους καταστρώματος 10,00μ. Αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας 2Χ3,6=7,20μ με διαγράμμιση, σήμανση, στηθαία, ηλεκτροφωτισμό και πεζοδρόμια εκατέρωθεν πλάτους 2Χ1,40=2,80μ. Επίσης περιλαμβάνει τα απαραίτητα έργα διευθέτησης του χειμάρρου και προστασίας της οδογέφυρας.
Στο Αϊδίνι, κατασκευάστηκε νέο τεχνικό, δίπλα (παράλληλα) προς το υπάρχον παλαιό θολωτό τεχνικό πλάτους 3.0m λόγω ανεπάρκειας του υφιστάμενου να αντιμετωπίσει τις έκτακτες πλημμυρικές παροχές. Ταυτόχρονα ενισχύθηκε η γέφυρα με νέα πλάκα καταστρώματος και έγινε ασφαλτόστρωση και σήμανση.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 19.49
Σελήνη
13 ημερών
1821
Ο Εμμανουήλ Παπάς, οργανωτής της Επαναστάσεως στη Χαλκιδική, απελευθερώνει την Ιερισσό.
1854
Τερματίζεται η Επανάσταση στη Χαλκιδική.
1917
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος εξαναγκάζεται από την Αντάντ να παραιτηθεί.
1941
Ολοκληρώνεται η εκκένωση της Κρήτης από τις βρετανικές, αυστραλιανές και νεοζηλανδικές δυνάμεις.
1952
Ο Μιχαήλ Βέντρις αποκρυπτογραφεί την Γραμμική Γραφή Β΄ των Μυκηναίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"