Νέα οδογέφυρα κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας επί του χειμάρρου Ξηριά στο σημείο όπου ενώνεται η συνοικία Νέο Δέλτα Νέας  Ιωνίας με το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες». Το έργο, που  δημοπρατείται το επόμενο διάστημα είναι προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες δημοπρατούμε ένα χρήσιμο έργο, που εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση στο Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες», με την σπουδαία κοινωνική προσφορά στην πόλη του Βόλου. Η νέα οδογέφυρα, εξυπηρετεί παράλληλα και τις ανάγκες της γύρω περιαστικής  περιοχής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η γέφυρα
Η νέα γέφυρα  έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας  συνολικού πλάτους 6,00 μ με πεζοδρόμια εκατέρωθεν  καθαρού πλάτους έκαστο 1,50 μ.
Το συνολικό μήκος της γέφυρας  είναι 35,00 μ δύο ανοιγμάτων με ένα μεσόβαθρο και δύο ακρόβαθρα.
Ο φορέας της γέφυρας  θα είναι πλάκα με διάκενα στατικού ύψους 1,10 -1.20 μ., προεντεταμένη από σκυρόδεμα C35/45.
Το μεσόβαθρο και τα ακρόβαθρα θα είναι από σκυρόδεμα  C35/45
Η θεμελίωση του φορέα θα γίνει με ένχυτους φρεατοπασσάλους  διαμέτρου 1,00μ από σκυρόδεμα C20/25.

Επίσης το έργο περιλαμβάνει:
-τη διευθέτηση των πρανών του χειμάρρου Ανάντη και κατάντη της Γέφυρας
-τη συναρμογή της γέφυρας με τον υπάρχοντα δρόμο  Μενέλαου Λουντέμη  και τις απαραίτητες εργασίες υπερύψωσης του υπάρχοντος δρόμου στο ύψος της γέφυρας.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.49
Δύση: 18.28
Σελήνη
13 ημερών
1449
Φθάνει από τον Μυστρά στην Κωνσταντινούπολη ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος.
1822
Δύναμη επαναστατών συγκρούεται στην Μονή Παναγίας Δοβράς της Νάουσας με 4.000 Τούρκους.
1921
Το Α΄ Σώμα Στρατού καταλαμβάνει την οχυρωμένη τοποθεσία και την πόλη Τουμλού Μπουνάρ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!