για την υποστήριξη εφήβων με εξαρτητική συμπεριφορά

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση  διάθεσης πίστωσης ύψους 291.200 ευρώ, ως επιχορήγηση στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ Πιλότος Βόλου, για τη λειτουργία «Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και φιλοξενίας για έφηβους και νεαρούς ενήλικες με εξαρτητική -αντικοινωνική συμπεριφορά και τις οικογένειές τους».

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Ο δύσκολος αγώνας κατά των εξαρτήσεων είναι εθνική και κοινωνική υπόθεση  που αφορά  στην ουσία της προσφοράς στον άνθρωπο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με ενσυναίσθηση και σεβασμό στους  νέους ανθρώπους και τις  οικογένειες τους, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ Χρήστο Λιάπη,  η Περιφέρεια Θεσσαλίας  ενισχύει  το δίχτυ πρόληψης, κοινωνικής προστασίας και φροντίδας για  αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Το  πρόβλημα   οξύνθηκε τα χρόνια της κρίσης και  αγγίζει  όλο και περισσότερες οικογένειες, λόγω των  «νέου τύπου» εξαρτήσεων που εμφανίζονται σε έφηβους και νέους. Στηρίζουμε με 291.200 ευρώ τη λειτουργία Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και Φιλοξενίας στο Βόλο,  στηρίζουμε το θεσμό του ΚΕΘΕΑ,  στηρίζουμε τους νέους και τις οικογένειες που  δίνουν καθημερινά με γενναιότητα τον αγώνα  για να επιστρέψουν στη ζωή, την παραγωγή και τη δημιουργία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.55
Δύση: 18.24
Σελήνη
24 ημερών
1822
Δύναμη 300 επαναστατών επιχειρεί να καταλάβει το Οχυρό του Κολινδρού Πιερίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…