Επτά  συμβάσεις έργων 3 εκατ. ευρώ  για τη Μαγνησία και τις Σποράδες υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  

Επτά  συμβάσεις έργων, συνολικού προϋπολογισμού  3  εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού  δικτύου αρμοδιότητας της  Περιφέρειας  στη Μαγνησία,  τη βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και την ολοκλήρωση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Σκοπέλου  υπέγραψε σήμερα ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο Βόλο, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας  Κολυνδρίνη και περιφερειακών συμβούλων.

Πρόκειται για τα έργα:
 -«Συντήρηση οδικού δικτύου Μαγνησίας (ασφαλτικά Ανατολικού Τομέα) χρήση 2020»
-«Κοπή χόρτων οδικού δικτύου αρμοδιότητος ΠΕΜΣ (χρήση 2019-2020)»  
-«Συντήρηση οδικού δικτύου Μαγνησίας (τεχνικά, σήμανση, καθαρισμός) χρήση 2020»
- «Συντήρηση οδικού δικτύου Μαγνησίας  (ασφαλτικά Δυτικού τομέα) χρήση 2020»
-«Έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας  (τμήμα Ανήλιο -Τσαγκαράδα)»
- Συντήρηση- βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς» και
-«Ανάπλαση διαμόρφωση δρόμου και διευθέτηση ομβρίων υδάτων εντός χερσαίας ζώνης λιμένος Σκοπέλου».

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα στο 2020 έχει μελετήσει, δημοπρατήσει, υλοποιήσει και έχει σε εξέλιξη περισσότερα από 500 έργα συνολικού προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ. Σε περίοδο πανδημίας, οι τεχνικές μας υπηρεσίες, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, παράγουν καθημερινά έργο με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με σχέδιο και προγραμματισμό παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη, διασφαλίζοντας την ασφαλή μετακίνηση και επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Δημοπρατούμε  νέο έργο 2 εκατομμυρίων ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας, στο Νότιο Πήλιο. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο εντάσσουμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας τέσσερα νέα έργα ύψους 6,5 εκατ. ευρώ,  για την αποκατάσταση υποδομών μετά τις ζημιές του Ιανού:
•«Διευθέτηση και καθαρισμός ρέματος Ξηριά  στο Βόλο», προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ.
•«Καθαρισμός ρεμάτων Δήμου Αλμυρού», προϋπολογισμού 1.000. 000 ευρώ
•«Κατασκευή τεχνικών έργων Π.Ε. Μαγνησίας », προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ και
•«Συντήρηση δρόμου Μαυρόλοφος - Φυλάκη -Πέρδικα», προϋπολογισμού 1.800.00 ευρώ.
Πρόκειται για έργα που αναβαθμίζουν την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο και  ενισχύουν την προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα, που τείνουν να γίνουν μόνιμα τον τελευταίο καιρό» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.55
Δύση: 18.24
Σελήνη
24 ημερών
1822
Δύναμη 300 επαναστατών επιχειρεί να καταλάβει το Οχυρό του Κολινδρού Πιερίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…