Προχωρούν οι διαδικασίες της δημοπράτησης της μελέτης για τη βελτίωση της εθνικής οδού 30  στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών έως τη Μπουρμπουλήθρα. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το 2ο πρακτικό της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού της μελέτης, προϋπολογισμού  1.182.924,78 ευρώ που  χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Μελετάμε την αναβάθμιση και  βελτίωση της εθνικής οδού από τις Μικροθήβες έως τη Μπουρμπουλήθρα, ώστε να  είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε το έργο σε εργαλείο χρηματοδότησης. Η μελέτη αφορά ένα οδικό τμήμα με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο και οδηγεί σε ασφαλή, κλειστό αυτοκινητόδρομο σε μήκος 15 χιλιομέτρων, με παράπλευρο δίκτυο για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και 5 ισόπεδους κόμβους » δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα έργα που μελετά, δρομολογεί, χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα στην τοπική πραγματική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Η μελέτη
Η μελέτη αφορά την εκπόνηση συγκοινωνιακών μελετών σε στάδιο οριστικής καθώς και των αντίστοιχων υποστηρικτικών τους μελετών, για την βελτίωση του οδικού τμήματος από τον Α/Κ Μικροθηβών έως το τεχνικό άνω διάβασης στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Ν. Αγχιάλου, μήκους 15 χιλιομέτρων περίπου. Η διατομή της αρτηρίας είναι ενιαίου οδοστρώματος με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους περί τα 3,75 μέτρα και Λωρίδα Πολλαπλών Χρήσεων, συνολικού πλάτους οδοστρώματος περί τα 11 μέτρα.
Προβλέπεται:
-η μελέτη, σε προκαταρκτικό και οριστικό επίπεδο, παραπλεύρων οδών εκατέρωθεν της υφιστάμενης οδού, όπου αυτό είναι δυνατό,
-η μελέτη σε προκαταρκτικό και οριστικό επίπεδο 5 ισόπεδων κόμβων,
-η μελέτη σήμανσης και ασφάλισης της αρτηρίας και των ισοπεδων κόμβων,
-οι υποστηρικτικές μελέτες (τοπογραφικές, περιβαλλοντικές, γεωλογικές, γεωτεχνικές
μελέτες και  έρευνες, υδραυλικές, Η/Μ, ΣΑΥ-ΦΑΥ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.49
Δύση: 18.28
Σελήνη
13 ημερών
1449
Φθάνει από τον Μυστρά στην Κωνσταντινούπολη ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος.
1822
Δύναμη επαναστατών συγκρούεται στην Μονή Παναγίας Δοβράς της Νάουσας με 4.000 Τούρκους.
1921
Το Α΄ Σώμα Στρατού καταλαμβάνει την οχυρωμένη τοποθεσία και την πόλη Τουμλού Μπουνάρ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!