Αντισεισμική θωράκιση του 2ου Λυκείου Τρικάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την αντισεισμική θωράκιση του συγκροτήματος του 2ου Λυκείου Τρικάλων, δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τρικκαίων προκειμένου να προχωρήσει η πρόταση ένταξης του εργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών με προϋπολογισμό 640.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει δύο έργα:
-«Αντισεισμική ενίσχυση διδακτηρίου 2ου Λυκείου Τρικαλων», προϋπολογισμού 620.000 ευρώ και
-«Ενημέρωση – πληροφόρηση- ευαισθητοποίηση», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ
Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τις τεχνικές υπηρεσίες δρομολογούμε ένα έργο ουσίας για την αντισεισμική θωράκιση του 2ου Λυκείου Τρικάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Μια κρίση, όπως αυτή που βιώσαμε πρόσφατα, αναδεικνύει την ανάγκη ελέγχου όλων των σχολείων από τους Δήμους για την αντισεισμική τους προστασία και τη δημιουργία Μητρώου Αντισεισμικής Προστασίας στα σχολεία, άσχετα με το πότε κτίστηκε κάποιο κτίριο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα έργα
Με το πρώτο έργο προβλέπεται η αντισεισμική ενίσχυση του φέροντος οργανισμού από οπλισμένο σκυρόδεμα του διδακτηρίου του 2ου Λυκείου Τρικάλων, το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο 11.000 m2 περίπου στην περιοχή του Εθνικού Σταδίου Τρικάλων. Το υφιστάμενο κτίριο είναι τριώροφο, επιφανείας 2.500m2 περίπου , το οποίο κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1970 με ευθύνη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων . Στο έργο περιλαμβάνονται οι ενισχύσεις του φέροντος οργανισμού του κτιρίου σύμφωνα με την εκπονηθείσα μελέτη, οι απαιτούμενες επισκευές των στοιχείων του κτιρίου καθώς και η αλλαγή των κουφωμάτων των ανοιγμάτων (θυρών και παραθύρων), οι οποίες θα προκύψουν λόγω των επεμβάσεων στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου.
Με το δεύτερο έργο προβλέπεται η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης – πληροφόρησης – ευαισθητοποίησης με συνεργασία φορέων και υπηρεσιών , αποσκοπώντας στην διεύρυνση της κοινωνικής αντισεισμικής συνείδησης και εμπέδωσης αντισεισμικής συμπεριφοράς από τον πληθυσμό.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.56
Δύση: 19.02
Σελήνη
1 ημέρας
814
Εξόντωση μεγάλου μέρους του βουλγαρικού στρατού στην Μεσημβρία από τον αυτοκράτορα Λέοντα Ε΄.
1204
Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους.
1821
Οι Τούρκοι κατεβάζουν από την αγχόνη και σέρνουν διαπομπευόμενο από τον όχλο το πτώμα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.
1822
Ο Εμπού Λουμπούτ αλώνει την Νάουσα και κατασφάζει τους αμάχους.
1827
Οι Έλληνες επιτίθενται κατά των Τούρκων της Μονής Αγ. Σπυρίδωνος Πειραιά.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Μοσχόπολη και αρχίζει την σύμπτυξη με άξονα την κοιλάδα του Δρίνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.