Δημοπρατούνται νέα πεζοδρόμια και δύο κυκλικοί κόμβοι στα Τρίκαλα

με χρηματοδότηση  1,2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Επέκταση, αναβάθμιση πεζοδρομίων  και δημιουργία κυκλικών κόμβων» στα Τρίκαλα, προϋπολογισμού 1.238.508,97 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Το έργο  περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης των Τρικάλων με τίτλο « Μια ανοιχτή -πόλη πρότυπο στις όχθες του Ληθαίου»,  που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με συνολικό προϋπολογισμό 11,5 εκατ. ευρώ. Φορέας υλοποίησης και κύριος του έργου είναι ο Δήμος Τρικκαίων.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  χρηματοδοτούμε  παρεμβάσεις  για την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού χώρου των Τρικάλων, στις οδούς Καποδιστρίου, Γαριβάλδη και στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, όπου επιπλέον διαμορφώνονται δύο νέοι κυκλικοί κόμβοι σε προβληματικές διασταυρώσεις» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Οι κυκλικοί κόμβοι είναι η φιλικότερη στο περιβάλλον παρέμβαση στις διασταυρώσεις λόγω της μείωσης της  εκπομπής καυσαερίων, έχουν εγγυημένα αποτελέσματα από την ευρωπαϊκή εμπειρία στην αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και   εναρμονίζονται πλήρως με τους στόχους της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, αφού καταργείται η σηματοδότηση, κερδίζεται χρόνος, δημιουργείται χώρος πρασίνου, εξοικονομείται ενέργεια και  αναβαθμίζεται η αισθητική της περιοχής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Πεζοδρόμια και κυκλικοί κόμβοι
Το νέο έργο περιλαμβάνει:
-Παρεμβάσεις επί της οδού Καποδιστρίου με επέκταση των πεζοδρομίων και ενσωμάτωση πάνω σε αυτό του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου. Η παρέμβαση, από την πλευρά του ποδηλατόδρομου, έχει συνολικό πλάτος πεζοδρομίου 3,80μ. Στο απέναντι πεζοδρόμιο θα γίνει αντικατάσταση του υλικού επίστρωσης με κυβόλιθους
-Παρεμβάσεις στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού με τροποποίηση της  υφιστάμενης ισόπεδης διασταύρωσης των οδών Ελευθερίας, Πύλης, Ευρυπίδου και Μετεώρων και διαμόρφωσή της σε κυκλικό κόμβο και αναμόρφωση της  εισόδου του Σιδηροδρομικού Σταθμού με τη διαμόρφωση κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Ασκληπιού, Ευριπίδου και Καβράκου, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης των πεζοδρομίων της ευρύτερης περιοχής.
-Προβλέπεται επίσης παρέμβαση στην οδό Γαριβάλδη (που θα γίνει με ίδιους πόρους 59.250 ευρώ του Δήμου) με αντικατάσταση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και κατασκευή των διαβάσεων πεζών, καθώς και αυτών επί των οδών Βύρωνος και Απόλλωνος στη συμβολή τους με την οδό Γαριβάλδη, με κυβόλιθο από γρανίτη και την απαραίτητη σήμανση.
Το σύνολο των παρεμβάσεων ολοκληρώνεται με τις απαραίτητες Η/Μ εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής  καθώς και  την τοποθέτηση οδοσήμανσης.
Παράλληλα με την υλοποίηση του έργου θα γίνει και  η μεταφορά δικτύων κοινής ωφέλειας που βρίσκονται εντός της περιοχής παρέμβασης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!