Κ. Αγοραστός: «Ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι είναι να το κάνεις»

Εντάχθηκε στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες στα Τρίκαλα

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η χρηματοδότηση 1,6 εκατ. ευρώ για την κατασκευή, από την Περιφέρεια, του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες, στα Τρίκαλα. Μετά την έγκριση που έδωσαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και ο Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων Δημήτρης Σκάλκος, ανοίγει ο   δρόμος για την υλοποίηση του έργου που αξιοποιεί τη δωρεά της οικογένειας Δεληλίγκα και στο οποίο  διεισδύουν οι επιθυμίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Τρικάλων «Ελπίδα».

«Με την ένταξή του ΚΔΗΦ ΑμεΑ στα Τρίκαλα, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προχωράμε με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στην   υλοποίηση έργου με κοινωνικό αποτύπωμα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Μετά τη συνάντηση που είχαμε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Ελπίδα», σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, με ταχύτητα και αυτοματισμό ενεργειών, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ευχαριστώ τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη και τον Γ.Γ.  Επενδύσεων Δημήτρη Σκάλκο για την αποτελεσματική συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση. Ανοίγει ο  δρόμος για να ανταποκριθούμε, στην πράξη και όχι στα λόγια σε ένα δίκαιο και διαχρονικό  αίτημα των οικογενειών με άτομα με αναπηρία στο νομό Τρικάλων. Περιμένουμε από το Δήμο Τρικκαίων να μας δώσει τη μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης, τις σχετικές αδειοδοτήσεις  και την Προγραμματική Σύμβαση προκειμένου να προχωρήσουμε τις διαδικασίες δημοπράτησης και κατασκευής του έργου, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα παραδώσουμε στο Δήμο για τη λειτουργία. Έχω ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στο Δήμαρχο και θεωρώ ότι με τη συνέργεια αυτή, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις επιθυμίες του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και να βοηθήσουμε άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους»  προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.05
Δύση: 20.00
Σελήνη
16 ημερών
1827
Υπογράφεται η συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία καθορίζεται η αυτονομία της Ελλάδος.
1829
Ο Βάσος Μαυροβουνιώτης αποκρούει με επιτυχία στον Άγιο Ιωάννη της Χασιάς επίθεση των Τούρκων.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Κάτω Νευροκόπι.
1921
Το 3ο Σώμα Στρατού εισέρχεται στο Δορύλαιον ενώ η διοίκηση της Στρατιάς εγκαθίσταται στην Κιουτάχεια.
Η τουρκική εθνοσυνέλευση μεταφέρει τα αρχεία της στην Καισάρεια, επειδή ο Ελληνικός Στρατός προελαύνει προς το εσωτερικό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».