Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 5 εκατ. ευρώ στους παραποτάμους του Πηνειού στα Τρίκαλα

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέες παρεμβάσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία των παραποτάμων του Πηνείου ποταμού στους Δήμους Μετεώρων, Φαρκαδόνας, Πύλης και Τρικκαίων στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών που προκληθήκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Τρικάλων στις 24-25/11/2019 και 9-11/12/2019. Αντιπλημμυρική προστασία - Καθαρισμός κοίτης στους παραποτάμους του Πηνειού ποταμού» ανοίγοντας το δρόμο για τη δημοπράτησή του. Το έργο αφορά σε αντιπλημμυρικά έργα στους παραποτάμους Κλεινοβίτη, Ίωνα, Μαλακασιώτη, Πάμισο, Νεοχωρίτη, Μέγα, Ενιπέα,  Πορταϊκό μετά του παραποτάμου του Μπεντένη και Ληθαίο μετά των παραποτάμων του Αγιαμονιώτη και Κουμέρκη.
«Δρομολογούμε νέες παρεμβάσεις 5 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία των παραποτάμων του Πηνειού. Ήδη βρίσκεται σε  εξέλιξη έργο ύψους 5 εκατ. ευρώ που αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων  σε περιοχές των Δήμων Μετεώρων και των Δήμων Τρικκαίων ενώ δημοπρατούνται παρεμβάσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ στο τμήμα του Πηνειού Ποταμού από την Εθνική οδό Τρικάλων-Καρδίτσας έως την γέφυρα Κουτσόχερου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε ένα πρωτόγνωρο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχών των Τρικάλων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και προγραμματισμό αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο διευθετεί και καθαρίζει ρέματα που είχαν χρόνια να καθαριστούν και με τα έργα της προστατεύει τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!