Στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΚΥ Καλαμπάκας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Τα Μετέωρα δικαιούνται σύγχρονο Κέντρο Υγείας»
 

Στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς η Οικονομική Επιτροπή έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 317.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με φορέα υλοποίησης και δικαιούχο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης με την 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας ,  που είναι ο κύριος και φορέας Λειτουργίας του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με την 5η Υ.Π.Ε, τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας,  συνεχίζουμε και αναβαθμίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας. Πάνω απ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια υγεία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλύπτει με όσα μέσα διαθέτει   τις ανάγκες των δημόσιων δομών υγείας, ώστε να προσφέρουν τις   σύγχρονες, ποιοτικές υπηρεσίες που δικαιούται κάθε Θεσσαλή και Θεσσαλός. Προχωράμε στη χρηματοδότηση και υλοποίηση ενός έργου ουσίας και μεγάλης χρησιμότητας, το οποίο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Μετεώρων  και κατ’ επέκταση της Π.Ε. Τρικάλων στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας».

Το έργο
Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας (επιφανείας περί τα 1.400 τ.μ.). Η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων αφορά κυρίως στο εσωτερικό του κτιρίου και ειδικότερα στην επίλυση των προβλημάτων της υγρασίας, των εκτεταμένων φθορών των δαπέδων και της ομαλής λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Οι κύριες εργασίες αφορούν σε:
•Επιστρώσεις δαπέδων και επενδύσεις τοίχων.
•Κατασκευή ψευδοροφών και τοποθέτηση γυψοσανίδων και αρμοκαλύπτρων και χρωματισμοί.
•Διασκευή του λεβητοστασίου.
•Αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων (ύδρευσης – θέρμανσης) με νέες και με τρόπο ώστε να μην επηρεάζεται η λειτουργικότητα του Κ.Υ.
•Διασκευή και τμηματική αντικατάσταση εγκαταστάσεων και αγωγών αποχέτευσης λυμάτων και όμβριων.
•Διασκευή και τμηματική αντικατάσταση των σωμάτων θέρμανσης.
•Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στο φωτισμό, στις καλωδιώσεις και τους ηλεκτρικούς πίνακες και εργασίες που είναι αλληλένδετες με τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις θέρμανσης και ύδρευσης.
Με την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθεί η σύγχρονη και ασφαλής λειτουργία ενός από τα κυριότερα και παλαιότερα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Τρικάλων που εξυπηρετεί όλους τους πολίτες αλλά και επισκέπτες της περιοχής αυτής.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!