ΚΟΒ εκπαιδευτικών Καρδίτσας του ΚΚΕ: Για τα προβλήματα στην έναρξη της τηλεκπαίδευσης

Μια ακόμα φορά ενημερωθήκαμε από την κ Υπουργό Παιδείας  για την εικονική πραγματικότητα που  επικρατεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με την έναρξη της τηλεκπαίδευσης.
Η πραγματικότητα όμως που βιώσαμε στα σχολεία της Καρδίτσας είναι εντελώς διαφορετική αφού διαπιστώσαμε πως το σύστημα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (webex) δεν ανταποκρίθηκε ούτε καν στα στοιχειώδη.

Έτσι ενημερωνόμαστε πως σε άλλα σχολεία το σύστημα  πέφτει κατευθείαν, σε άλλα δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης, σε άλλα δεν μπορούν να μπουν οι μαθητές και σε άλλα  μερικοί μαθητές ακούν και  άλλοι δεν ακούν.
Είναι προφανές πως η υπομονή ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας δοκιμάζεται όχι μόνο  από τον ανεύθυνο τρόπο που αντιμετωπίζεται η προσπάθεια των εκπαιδευτικών να στηρίξουν τους μαθητές σε συνθήκες πανδημίας αλλά και από την κοροϊδία και την υποκρισία του Υπουργείου ,που με τις πομπώδεις ανακοινώσεις και τα επικοινωνιακά τερτίπια , επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες  του.
Έτσι αφού η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο προκειμένου τα σχολεία να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή, όπως έγκαιρα απαιτούσε το κίνημα των εκπαιδευτικών και των γονέων, τώρα συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να έχουν επαφή  και πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Η ΚΟΒ εκπαιδευτικών του ΚΚΕ μαζί με  όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία (εκπαιδευτικούς γονείς μαθητές),  διεκδικεί:  Κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Να εξασφαλιστεί ότι το σχολικό δίκτυο θα υποστηρίξει εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε να αλληλεπιδρούν τις πρωινές ώρες, που είναι και το παιδαγωγικά ορθό.
Να υπάρξει μείωση και αναπροσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις με δεδομένο ότι: πρώτον, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν καλύπτει ολοκληρωμένα τη γνωστική διαδικασία και δεύτερον, θα υπάρχουν μαθητές που δε θα συμμετάσχουν.
Θεωρεί δε αυτονόητο πως  το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο προγραμματισμός και τα μέσα που επιλέγονται πρέπει να αποφασίζονται με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων και των εκπαιδευτικών.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.37
Δύση: 16.59
Σελήνη
20 ημερών
1373
Οι Γενουάτες καταλαμβάνουν τη Λευκωσία.
1897
Συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, μετά από τον ατυχή πόλεμο του 1897.
1950
Το Σμήνος Μεταφορικών Αεροσκαφών του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας αναλαμβάνει τις πρώτες αποστολές μεταφοράς τραυματιών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».