Ειδήσεις

Υπογραφή συμβάσεως με την ανάδοχο εταιρεία για το Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Καρδίτσης

altΈναν πολυχώρο που «θα χτυπά η καρδιά» του προνοιακού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητρoπόλεώς μας αναμένεται να αποτελέσει το Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Καρδίτσης, η υλοποίηση του οποίου ξεκινά άμεσα.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός συνυπέγραψε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Καρδίτσας τη σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, των Αντιπεριφερειαρχών κ. Κωνσταντίνου Νούσιου και κ. Νικολάου Καραγιάννη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Δημητρίου Αναγνωστόπουλου και του Διευθυντή της Διευθύνσεως Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Δημητρίου Κουτρουμάνου.

alt«Δοξάζω το Θεό που φθάσαμε σ΄ αυτή την ώρα» τόνισε χαρακτηριστικά o Σεβσμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος και ευχαρίστησε τον κ. Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας που αγκάλιασαν την προσπάθεια της Μητροπόλεώς μας, ώστε να εξυγιανθεί ο χώρος και να αρχίσει να λειτουργεί και να παράγει έργο σε δύσκολές εποχές.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το κτίριο θα αποτελέσει μια σύγχρονη προνοιακή υποδομή με κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Θα εγκατασταθεί το «Σπίτι Αγάπης» της πόλεώς μας στο ισόγειο, θα υπάρχουν χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων στον 1ο όροφο, συμβουλευτικής και τράπεζας ιματίων στον 2ο όροφο, εκπαιδευτήρια-κοινωνικά φροντιστήρια στον 3ο όροφο και ξενώνας φιλοξενίας στον 4ο όροφο, στον οποίο γίνονται μόνο εργασίες του κελύφους του και απολήξεων των προσθηκών του κτιρίου στην συγκεκριμένη εργολαβία.

Το οικόπεδο βρίσκεται στο Ο.Τ. 19α του σχεδίου πόλης Καρδίτσας επί των οδών Πίνδου, Μπιζανίου και Βασιαρδάνη, πλησίον της Πινακοθήκης, του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας.

Ενδεικτικά, οι κατασκευαστικές εργασίες που προβλέπονται είναι:
-Καθαιρέσεις, Αποξηλώσεις, Επισκευές, Ενισχύσεις και συνδέσεις δομικών στοιχείων, σκυροδέματα, επιχρίσματα, δάπεδα και επενδύσεις, κατασκευή στέγης, γυψοσανίδες, μονώσεις, πάγκοι, ερμάρια κ.λπ.
-Δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρολογικών, θέρμανσης-ψύξης, πυρόσβεσης και ανελκυστήρα.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 20.01
Σελήνη
6 ημερών
371 π.Χ.
Μάχη στα Λεύκτρα και νίκη των Θηβαίων του Επαμεινώνδου επί των Σπαρτιατών.
332 π.Χ.
Επιτυγχάνεται η άλωση της Τύρου από τον Μέγα Αλέξανδρο.
1097
Οι Σταυροφόροι νικούν τους Σελτζούκους Τούρκους στο Δορύλαιο.
1821
Στα Τρίκορφα Αρκαδίας 22 οπλαρχηγοί αναγνωρίζουν τον Δ. Υψηλάντη ως Αρχιστράτηγο.
1828
Αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.
1913
Απελευθέρωση της Δράμας από τον Ελληνικό Στρατό.
1914
Διωγμός των Ποντίων από τους Τούρκους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!