Ειδήσεις

Νέα αντιπλημμυρικά έργα στους Σοφάδες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέο έργο για την αποκατάσταση αντιπλημμυρικών υποδομών, με ενίσχυση αναχωμάτων, προστασία πρανών και καθαρισμούς κοίτης σε θέσεις του υδάτινου δικτύου του Δήμου Σοφάδων δρομολογεί η Περιφέρεια  Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης ύψους  1.100.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 
Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα αποκατάστασης συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ του οδικού και αποστραγγιστικού δικτύου των Δήμων Λ. Πλαστήρα, Σοφάδων και Παλαμά που υπέστησαν ζημιές από τη θεομηνία Ιανός.
 
«Το επόμενο διάστημα ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας νέα έργα ύψους 10 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση οδικών υποδομών και τη ενίσχυση ποταμιών στους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα, Παλαμά και Σοφάδων μετά τις ζημιές της καταστροφικής θεομηνίας Ιανός» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιάννη Καραγιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας οκτώ νέα αναγκαία έργα. Σήμερα υπογράψαμε την έγκριση διάθεσης πίστωσης 1,1 εκατ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας  στο Δήμο Σοφάδων. Ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργα άνω των 10 εκατ. ευρώ έχει ολοκληρώσει την αποκατάσταση των προσβάσεων σε σημεία του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας που υπέστησαν ζημιές ενώ συνεχίζει τις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού των υδατορεμάτων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 20.01
Σελήνη
5 ημερών
454 π.Χ.
Τελειώνει ο εξαετής πόλεμος Αθηναίων και Περσών στην Αίγυπτο.
311 π.Χ.
Ήττα των Ελλήνων από τους Καρχηδονίους στην Ιμέρα της Σικελίας.
275 π.Χ.
Ήττα του Βασιλέως Πύρρου της Ηπείρου από τους Ρωμαίους στο Βενεβέντο της Ιταλίας.
763
Ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ε΄ κατατροπώνει τους Βουλγάρους στην μάχη της Αγχιάλου.
1800
Ο Αλή πασάς επιτίθεται ανεπιτυχώς κατά του Σουλίου.
1907
Ο Λοχαγός Ν. Δουμπιώτης (Αμύντας) εξοντώνει την βουλγαρο-ρουμανική συμμορία του διαβόητου κομιτατζή Χαψάσκι.
1913
Οι Βούλγαροι, υποχωρώντας, λεηλατούν και πυρπολούν το Δοξάτο Δράμας.
1921
Απελευθερώνεται από την VI Μεραρχία το Ακροϊνό (Αφιόν Καραχισάρ), μετά από σκληρότατο αγώνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!