Ειδήσεις

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Καρδίτσας

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Καρδίτσας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Καρδίτσας στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

το Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Καρδίτσας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί: κλικ εδώ

Σε περιπτώσεις αναστολής της δια ζώσης εκπαίδευσης λόγω περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, τα τμήματα μάθησης θα υλοποιούνται μόνο μέσω τηλε-εκπαίδευσης (εξ αποστάσεως παρακολούθηση).
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο παρακάτω  τηλέφωνο. Οι αιτήσεις λόγω περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 θα στέλνονται στο  παρακάτω e-mail
Τηλ. : 2441350733 υπεύθυνη κ. Ταράτσαλου Βάγια
Email: v.taratsalou@dimoskarditsas.gov.gr      
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.    

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 20.01
Σελήνη
5 ημερών
454 π.Χ.
Τελειώνει ο εξαετής πόλεμος Αθηναίων και Περσών στην Αίγυπτο.
311 π.Χ.
Ήττα των Ελλήνων από τους Καρχηδονίους στην Ιμέρα της Σικελίας.
275 π.Χ.
Ήττα του Βασιλέως Πύρρου της Ηπείρου από τους Ρωμαίους στο Βενεβέντο της Ιταλίας.
763
Ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ε΄ κατατροπώνει τους Βουλγάρους στην μάχη της Αγχιάλου.
1800
Ο Αλή πασάς επιτίθεται ανεπιτυχώς κατά του Σουλίου.
1907
Ο Λοχαγός Ν. Δουμπιώτης (Αμύντας) εξοντώνει την βουλγαρο-ρουμανική συμμορία του διαβόητου κομιτατζή Χαψάσκι.
1913
Οι Βούλγαροι, υποχωρώντας, λεηλατούν και πυρπολούν το Δοξάτο Δράμας.
1921
Απελευθερώνεται από την VI Μεραρχία το Ακροϊνό (Αφιόν Καραχισάρ), μετά από σκληρότατο αγώνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!