Ειδήσεις

Μέλισσα, Πτελοπούλα και Σταυρό επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος

altΕνημερώθηκε για τα προβλήματα των χωριών και εξήγησε στους προέδρους τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση των προβλημάτων

Περισσότερες φωτογραφίες - κλικ εδώ -

Τις Τοπικές Κοινότητες Μέλισσας, Πτελοπούλας και Σταυρού επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος στο πλαίσιο της ενημέρωσής του για ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά. Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους προέδρους των χωριών Σπύρο Καταβολάδα (Μέλισσα), Βασίλη Βαρλάγκα (Πτελοπούλα), Μελίνα Μπαζή (Σταυρός) και μαζί τους επισκέφτηκε σημεία που είτε γίνονται παρεμβάσεις είτε προγραμματίζεται να γίνουν.

Ειδικότερα οι πρόεδροι έθεσαν στο Δήμαρχο ζητήματα που αφορούν σε αποκαταστάσεις από τον Ιανό καθώς και σε άλλα χρονίζοντα προβλήματα των περιοχών τους. Επίσης τον ευχαρίστησαν για το συνεχές ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τις Κοινότητες του Δήμου.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους προέδρους ότι η Δημοτική Αρχή ετοιμάζει ένα αρκετά ενισχυμένο χρηματοδοτικό πακέτο μέσω της ΣΑΤΑ για να λυθούν χρόνια προβλήματα στα χωριά τους. Το ύψος της ΣΑΤΑ που θα διατεθεί συνολικά στις Τοπικές Κοινότητες θα ανέλθει στα 2 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων. Ακόμη επισήμανε ότι με σωστή ιεράρχηση αυτά τα χρήματα, συνδυασμένα και με σειρά άλλων παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα αλλάξουν την εικόνα των χωριών. Ο κ. Τσιάκος συμπλήρωσε ότι στο προσεχές διάστημα έχουν προγραμματιστεί έργα όπως η αγροτική οδοποιία που προβλέπει ασφαλτοστρώσεις, οι παιδικές χαρές που επίσης σε πολλά χωριά θα κατασκευαστούν από την αρχή, η ανακατασκευή των γηπέδων ενώ σε εξέλιξη είναι οι εργολαβίες για την αποκατάσταση των επιπτώσεων του Ιανού. Τέλος εξήγησε ότι εκτός των παραπάνω θα γίνουν, σε συνεργασία με το υπουργείο υποδομών στοχευμένες παρεμβάσεις για αποκαταστάσεις μεγάλων έργων υποδομής, που έχουν υποστεί ζημίες εξ αιτίας της πλημμύρας. Ο Δήμαρχος στο προσεχές διάστημα θα συνεχίσει τις επισκέψεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 20.01
Σελήνη
4 ημερών
1570
Μανιάτες, Κυθηριώτες και αγήματα του βενετικού στόλου αρχίζουν την πολιορκία του Πόρτο Κάγιο.
1821
Ο Χουρσίτ Πασάς καταστρέφει τους Καλαρρύτες και το Συρράκο Ηπείρου.
1822
Ήττα των Ελλήνων από τους Τούρκους στην Πλάκα Σουλίου.
1850
Αναγνώριση του αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
1908
Θάνατος του Μακεδονομάχου Χρ. Δούλη από την Φλώρινα.
1958
Οι Τούρκοι σκοτώνουν στην Πάφο με πελέκια και μαχαίρια τον Αριστείδη Παπαδόπουλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!